MNU

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ...Στηρίξτε μας...Διαφημιστείτε στο ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ – Σας βλέπουν χιλιάδες μάτια και ταυτόχρονα στηρίζετε οικονομικά το ΚΙΝΗΜΑ μας για να ανταπεξέρχεται σε δικηγορικά και δικαστικά έξοδα.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

ΙΔΟΥ....ΟΙ πρώτοι εμπλεκόμενοι «παίχτες» στον Φάκελο «Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας»

 

ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΥΡΙΑ ΑΝΝΑ ΖΑΪΡΗ...

Και τώρα ιδού οι πρώτοι εμπλεκόμενοι «παίχτες» στον Φάκελο «Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας»

Μην βιάζεστε όμως να τα μάθετε όλα σήμερα. Οι ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ονομάτων θα γίνονται σιγά - σιγά....Έχουν γνώσιν οι Φύλακες...

Σας τους αναφέρω και να τoυς διαβάσετε για να μάθετε έστω και αργά ποιοι ενδιαφέρονται και ποιοι έδωσαν παράνομα (χωρίς να αφαιρέσουν τις παράνομες ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ των τόκων που το Ίδρυμά μας έκανε ανά εξάμηνο για πολλά χρόνια και έτσι τα δήθεν χρέη τους αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο) τα ακίνητα των φτωχών και όχι των πλούσιων κ.κ. Συνεταίρων στην PQH μέσω της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, η οποία και γι αυτό το λόγο έκανε το κορόιδο για μια εικοσαετία τώρα.


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΑΣ....


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΝΝΑ ΖΑΪΡΗ...ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ;

Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ….ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 2/7/2009 ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΚΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΙΣ 2/2/2011 ΓΙΑ ΝΑ ΠΩΛΗΘΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ…ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΕΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ;

 

Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ - ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.....Τώρα δείτε ενα δίλεπτο.

https://youtu.be/IPBm8MyVIuA


Star Κεντρικής Ελλάδας

https://youtu.be/TfHaMBU-VK8



Το Κατάστημά μου



Καρδάκος Δημ.
Πρόεδρος της πρώην Σ.Τ.Λ.























ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ -ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝ. ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ

Παρ, 27/11/2020 - 15:33  |  lamiakos  |  Τοπικά  













Το Κείμενο του Λαμιακού Τύπου είναι το κάτωθι.

Το αντέγραψα για να μεγαλώσω τα γράμματα και να είναι ευανάγνωστο.

ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 28-29 Νοεμβρίου 2020

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει για μια ακόμη φορά η υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας μετά την εντολή της Αντιεσαγγελέως του Αρείου Πάγου να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των μελών των πρώην Διοικητικών Συμβουλίων της Τράπεζας για υποθέσεις που τρέχουν από το παρελθόν και σχετίζονται με δανειοδοτήσεις και θαλασσοδάνεια.

Η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος με δημόσια παρέμβασή του, ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά από την Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να πάρει πίσω την ακατανόητη, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφασή της. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο “Ευυπόληπτα άτομα της Λαμιακής Κοινωνίας που οι περισσότεροι σήμερα είναι συνταξιούχοι και κάποιοι λίγοι επαγγελματίες μετείχαν στο Δ.Σ. χωρίς να λειτουργούν με σκοπό τη βλάβη της Τράπεζας.

Ούτε ωφελήθηκε σε τίποτα κανείς εξ αυτών”. “Είναι ακατανόητο, σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός, πως η επικεφαλής Αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου κα Άννα Ζαϊρη (της Αρχής για τη Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες) ατεκμηρίωτα με εκκρεμούσα ακόμα στη δικαιοσύνη της υποθέσεως της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας προέβη σε μια απόφαση δεσμεύσεως των τραπεζικών λογαριασμών όλων των διατελεσάντων μελών κατά τα τελευταία έτη του Δ.Σ. της Τράπεζας”.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννόπουλος χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις και απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά της ανώτερης δικαστικής λειτουργού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν ξέρει καλά ελληνικά. “Όφειλε η κα. Αντεισαγγελεύς” - σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος - “να μελετήσει καλύτερα την υπόθεση νομικά και να κάνει σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας“.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρώην υπουργού Θανάση Γιαννόπουλου:

“Είναι ακατανόητο πως η επικεφαλής Αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου κα Άννα Ζαϊρη (της Αρχής για τη Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες) ατεκμηρίωτα με εκκρεμούσα ακόμα στη δικαιοσύνη της υποθέσεως της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας προέβη σε μια απόφαση δεσμεύσεως των τραπεζικών λογαριασμών όλων των διατελεσάντων μελών κατά τα τελευταία έτη του Δ.Σ. της Τράπεζας. Ευυπόληπτα άτομα της Λαμιακής Κοινωνίας που οι περισσότεροι σήμερα είναι συνταξιούχοι και κάποιοι λίγοι επαγγελματίες μετείχαν στο Δ.Σ. χωρίς να λειτουργούν με σκοπό τη βλάβη της Τράπεζας. Ούτε ωφελήθηκε σε τίποτα κανείς εξ αυτών.

Γιατί μοναδική επιδίωξη και φιλοδοξία ήταν η λειτουργία αυτού του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος επ΄ ωφελεία της τοπικής μας κοινωνίας. Και το περίεργο της απόφασης αυτής είναι ότι και οι συνδικαιούχοι δεν μπορούν να σηκώσουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όφειλε η κα. Αντεισαγγελεύς να μελετήσει καλύτερα την υπόθεση νομικά αλλά θα έπρεπε να λάβει υπόψη της την κοινωνική διάσταση του σήμερα, παραμονή των εορτών των Χριστουγέννων και εν μέσω μάλιστα πανδημίας.

Αναρωτήθηκε πώς θα ζήσουν αυτοί οι συνταξιούχοι και επαγγελματίες!!! Πού θα βρουν χρήματα για τις άμεσες βιοποριστικές τους ανάγκες? Θα πάνε για δανεικά ή θα καταφύγουν στα συσσίτια του Δήμου και της Μητροπόλεως?

Θα μπορούσατε κα. Ζαϊρη αφού θέλατε να είσαστε τόσο προπετής να κάνετε σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας, ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ. Γιατί τόση σπουδή?

Μπορείτε όμως να διορθώσετε αυτή την απόφασή σας τη βλαπτική για τόσα άτομα επαναδιατυπώνοντάς την με τα σωστά ελληνικά. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα εκ μέρους των συνταξιούχων για ένδικα μέτρα και ο χρόνος των αποφάσεων αυτών είναι αρκετά μακρύς…

Στην επαγγελλόμενη εκ μέρους του κ. Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση μπορεί να μην εμπίπτουν οι αποφάσεις σας κα. Ζαϊρη αλλά τουλάχιστον η κοινωνική σας ευαισθησία θα πρέπει να θεραπεύσει την αβλεψία σας”. •

Αιφνιδίως και χωρίς ακόμη να αποφανθεί η ελληνική Δικαιοσύνη, κατάσχονται οι λογαριασμοί πρώην στελεχών και εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο δικηγόρο Γιώργο Δούμα.

Αναφερόμενος στην υπόθεση ο κ. Δούμας έκανε λόγο για νομικό φαρισαϊσμό. Σύμφωνα με τον κ. Δούμα, η ενέργεια αυτή της Αρχής Καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες ενέργειες, δεν έχει νομικό έρεισμα και προήλθε κατόπιν μήνυσης των ξένων funds που ανέλαβαν τα κόκκινα δάνεια. •

 

Άδικη και εντελώς ασύμβατη με το κατηγορητήριο στη δίκη της 18 Φεβρουαρίου χαρακτηρίζει την απόφαση ο Δικηγόρος Χρήστος Γιαταγάνας. “Θέλω να ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι για λόγους αρχής, αν και μου ζητήθηκε να συμμετέχω στην υπόθεση και από τις δύο πλευρές, θεώρησα σωστό ότι δεν θα έπρεπε να συμμετέχω, στάση που θα τηρήσω μέχρι τέλους γιατί κατά την συνείδησή μου αυτό επιτάσσει η δεοντολογία του λειτουργήματος που υπηρετώ. Τυχαίνει να γνωρίζω θα έλεγα το σύνολο της υποθέσεως. Η υποψία μου είναι ότι για την τελευταία εξέλιξη οι συμπολίτες μας ίσως να είναι θύματα "καλοθελητών". Σε κάθε περίπτωση την τελευταία ενέργεια την θεωρώ

 Σε κάθε περίπτωση την τελευταία ενέργεια την θεωρώ άδικη και εντελώς ασύμβατη ακόμα και με το "σαθρό" κατηγορητήριο που εκκρεμεί. Άποψή μου είναι ότι οι συμπολίτες μας που με την τελευταία ενέργεια κινδυνεύουν να καταστραφούν οικονομικά, έχουν πολλές πιθανότητες να ξεπεράσουν προσωρινά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την βοήθεια των εκλεκτών συναδέλφων μου που τους υπερασπίζονται αλλά και οριστικά κατά την εκδίκαση της υποθέσεως, διότι από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω κανένας δεν λειτούργησε με σκοπό την βλάβη της Τράπεζας, ούτε ωφελήθηκε σε τίποτα αφού μοναδική επιδίωξή τους ήταν η λειτουργία της Τραπέζης κατά τρόπο επωφελή για την τοπική μας οικονομία».

Την απόφαση για τη δέσμευση των λογαριασμών πήρε η Αρχή για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της οποίας επικεφαλής είναι η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη.

 

Με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας η Συνεταιριστική Τράπεζα οδηγήθηκε σε εκκαθάριση, ωστόσο οι υποθέσεις που είναι ακόμη ανοιχτές στη δικαιοσύνη αφορούν δανειοδοτήσεις εταιρειών, χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με μεγάλα ποσά πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

 Με τη δέσμευση των λογαριασμών όλων των μελών των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας έχει δημιουργηθεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα με όλους αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογενειές τους, καθώς κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και με την απόφαση αυτή δεν μπορούν να λάβουν μισθούς και συντάξεις, ενώ άλλοι επιχειρηματίες δεν μπορούν να κινηθούν ούτε επαγγελματικά. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί και πολλών εργαζομένων της Τράπεζας που συμμετείχαν στα Διοικητικά Συμβούλια της Συνεταιριστικής, εκπροσωπώντας το Σύλλογο.

 Επιπλέον, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με τους συνδικαιούχους κοινών λογαριασμών,οι οποίοι μετά την απόφαση αυτή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή. •

 

Στο μεταξύ σε αποκαλύψεις σχετικά με τις δανειοδοτήσεις που δίνονταν στην Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας προχωρά, με επιστολή του που έστειλε στην εφημερίδα μας ο συνεταίρος Κώστας Δημητρακόπουλος, με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του “Λαμιακού Τύπου” για τη δέσμευση λογαριασμών όλων των πρώην μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της Τράπεζας.

 

Η επιστολή του κ. Δημητρακόπουλου απευθύνεται στους 16.000 χιλιάδες μεριδιούχους της Συν. Τράπεζας Λαμίας: 

Αγαπητοί 16.000 Μεριδιούχοι 

Αγαπητοί Φίλοι σήμερα 22/6/2020 πήρα το ΒΟΥΛΕΥΜΑ 121/2019 με το οποίο κατηγορούνται οι είκοσι ένας (21) της πρώην ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ. Της Τράπεζας που την ίδρυσαν οι παππούδες για Μας και αυτή τη στιγμή τρίζουν τα κόκκαλα τους.

Επίσης ρώτησα τους δικηγόρους μου και μου είπαν ότι προς το παρόν δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τα ονόματα των είκοσι ένα και έτσι θα περιμένετε λίγο….

 

 ΙΔΟΥ Μερικά Αποσπάσματα από το Βούλευμα 121/2019 του Πρωτοδικείου Λαμίας αλλά και οι είκοσι (20) πρώτες σελίδες από το ΒΟΥΛΕΥΜΑ 121/2019 σε πραγματογνωμοσύνη του ο Οικονόμολόγος Δημ. Τραγγανίδας γράφει:

 

α) Η ζημία της Τράπεζας, ανέρχεται στο ποσό των 25.610.063 ευρώ.

β) Η ζημία των Μεριδιούχων ανέρχεται στο ποσόν των 18.173.388 ευρώ.

γ) Συνολικά η ζημία των Συνεταίρων- Μεριδιούχων ανέρχεται στο ποσό των 82.574.388 ευρώ και

δ) Η ζημία του Δημοσίου, η οποία δημιουργήθηκε μετά τις 18/3/2012 ανέρχεται στο ποσό των 56.033.250 ευρώ.

 

Υπ όψιν αγαπητοί 16.000 Συνεταίροι η αμαρτωλή Διοίκηση του Αθαν. Τριανταφυλλόπουλου είχε βάλει άρθρο στο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Ιστορικού Μας Ιδρύματος ότι: Αν η Τράπεζα πέσει έξω οι κ.κ. Συνεταίροι θα επιβαρυνθούν εις το ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΟ οι Μερίδες - Μετοχές τους.

 

Ο κ. Οικονομολόγος κ. Δημ. Τραγγανιδας από τις χιλιάδες Συμβάσεις έλεγξε μόνο σαράντα τέσσερις (44).

Άρα η Ζημία δεν είναι μόνο 150.000.000 ευρώ αλλά πολλά περισσότερα….. 

Οι ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ είναι είκοσι ένας (21) εκ των σαράντα δυο (42) που παραπέμφθηκαν και ήταν οι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ της περιουσίας Μας για το αδίκημα της ΑΠΙΣΤΙΑΣ από κοινού και κατ΄εξακολούθηση της Περιουσίας Μας, της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ. Η θητεία του Δ.Σ. της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ έληξε την 18/3/2012.

 

Ο Οικονομολόγος κ. Δημ. Τραγγανιδας γράφει: 1) Ο Μ.Δ. (Μέλος του Δ.Σ. από 23/5/2004 - 25/3/2008) το δάνειο εμφάνιζε χρεωστικό υπόλοιπο ύψους 277.714 ευρώ και ήταν ενήμερο, ωστόσο κατά τις 8/11/2012 τέθηκε σε Οριστική Καθυστέρηση. 2) Ο Σ.Δ. (Μέλος του Δ.Σ. από 24/7/2008 - 18/3/2012) ‘έπαιρνε δάνεια και στις 18/3/2012 βρισκόταν σε προσωρινή Καθυστέρηση και το χρεωστικό τους υπόλοιπο ανέρχεται σε 200.000 ευρώ. Οι εμπράγματες όμως εξασφαλίσεις δεν κάλυπταν το ποσό των δανείων και παρά το γεγονός ότι ο πιστούχος είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές και σε άλλες τράπεζες. Από τις σαράντα τέσσερις (44) Συμβάσεις που ελέγθηκαν μόνο, παρατήρησα και σας μεταφέρω ότι η Τράπεζά Μας χορήγησε δάνεια των: 145.000 ευρώ, 300.000 ευρώ, 270.000 ευρώ, 200.000 ευρώ, 185.000 ευρώ 350.000 ευρώ. Από την ανάλυση των Συμβάσεων αυτών της 6ης Πραγματογνωμοσύνης προκύπτει ότι: 1) Ποσοστό 43.5% είκοσι Συμβάσεις δεν καλύπτονται ολοσχερώς από εμπράγματες εγγυήσεις. 2) Οι εμπράγματες εγγυήσεις σε ποσοστό 43.5% που αντιστοιχεί σε είκοσι Συμβάσεις, υπολείπονται του ποσού που αναφέρεται ως υποχρέωση στη Δανειακή Σύμβαση. 3) Σε ποσοστό 10.87% που αντιστοιχεί σε 5 Συμβάσεις διαπιστώνεται ότι η έγκριση δόθηκε μετά την υπογραφή της Σύμβασης. 4) Σε ποσοστό 8.69 % που αντιστοιχεί σε 4 Συμβάσεις, διαπιστώνεται ότι αφορούν ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών”. • 

Tέλος να σημειώσουμε οτι η δίκη για τη Συνεταιριστική Τράπεζα έχει οριστεί για τις 18 Φεβρουαρίου 2021 στο Εφετείο Λαμίας.


http://www.lamiakos-typos.gr/topika-eidiseis/ihiri-paremvasi-giannopoyloy-stin-elliniki-dikaiosyni-zita-apo-tin-antieisaggelea

 

Ο ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ ΕΓΡΑΦΕ – Ο ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΕ - ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ & ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ...ΓΙΑΤΙ ;

https://youtu.be/po5k8XExaXw

 


Και τώρα ιδού οι πρώτοι εμπλεκόμενοι «παίχτες» στον Φάκελο «Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας»

Μερικοί αναγνώστες μου ζητάνε να γράψω τα ονόματα των 25 κατηγορουμένων και τους απαντώ ότι είναι οι δυο τελευταίες Διοικήσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας ήτοι των Νικ. Δασκαλόπουλου και του Δημ. Καρδάκου

Ολοι οι Λαμιώτες τους γνωρίζουν ποιοι είναι, αλλά αν μπείτε στο Google θα βρείτε και τα ονόματα.


"ΥΠΟΙΚ: Προτεραιότητα η θεσμική ενδυνάμωση της χώρας για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος - CNN.gr" https://www.cnn.gr/oikonomia/story/241955/ypoik-proteraiotita-i-thesmiki-endynamosi-tis-xoras-gia-tin-antimetopisi-toy-xeplymatos-xrimatos

 

"Η αντιεισαγγελέας Άννα Ζαΐρη επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος - CNN.gr" https://www.cnn.gr/ellada/story/79052/h-antieisaggeleas-anna-zairi-epikefalis-tis-arxis-gia-to-xeplyma-toy-vromikoy-xrimatos


"Για την κ. Άννα Ζαϊρη-Αρκουλή, Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου – kalymnosola" https://kalymnosola.com/2015/08/10/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA-%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CE%B6%CE%B1%CF%8A%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3/amp

 

"Νέα πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαίρη - ΤΑ ΝΕΑ" https://www.tanea.gr/2019/07/03/greece/nea-proedros-tis-enosis-eisaggeleon-i-anteisaggeleas-tou-areiou-pagou-anna-zairi/amp/

 

Γεώργιος Παντελής (πρώην προϊστάμενος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) υπηρέτησε και στην Εισαγγελία Λαμίας προ του έτους 2000 για πολλά χρόνια.

 

https://www.evima.gr/politiki/evvoia-poios-einai-o-georgios-pantelis-pou-anelave-ta-inia-tou-institoutou-papanikolaou/

 

https://www.koutipandoras.gr/article/o-yperpolytimos-kyrios-gewrgaras-kai-ta-trigwna-ths-amartias

 

"H Delta Force της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος • Η Άποψη" https://www.iapopsi.gr/h-delta-force-ths-eisaggelias-oikonomikou-egklhmatos/



 

"Αθανάσιος Γιαννόπουλος - Βικιπαίδεια" https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82



 

«Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ λΑΜΙΑΣ ΙΔΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ»

Αγαπητοί κ.κ. Συνεταίροι διαβάστε την Πτυχιακή εργασία της κ. Μίχα θα μάθετε πάρα πολλά για το Ιστορικό Μας Ίδρυμα που το κατέστρεψε η ¨Συμμορία των Κολλητών"....

http://repository.library.teimes.gr/xmlui/bitstream/handle/123456789/1728/dikseo_0699.pdf?sequence=1

 


ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ,  7/7/2020 ....













https://studio.youtube.com/video/Eg9P9I-JprU/edit

 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ !, 7/7/2020














https://youtu.be/6cr9DJB-YNw

 

 

               @@@@@@@@@@@@@@

 

ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ (1994-2014) επί τριών Διοικήσεων 

1) Αθαν. Τριανταφυλλόπουλου (…έως 1999),

 2) Νικ. Δασκαλόπουλου (2000 έως 2010) και

3) Δημ. Καρδάκου (2010 εως 2012).

 





Γράφει ο
ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ



Ο Νικ. Δασκαλόπουλος στις 24 - 3 - 2004 κατήργησε το Εποπτικό.

Το έτος 2012 το Ίδρυμά μας τέθηκε υπό εκκαθάριση λόγω της κακοδιαχείρισης της «Συμμορίας των Κολλητών».

Επίσης από το κατάστημα Άμφισσας χορηγήθηκαν καταναλωτικά δάνεια και σε αλλοδαπούς, καθώς και σε άλλους, εκτός των γεωγραφικών ορίων που προέβλεπε το Καταστατικό. Πολλοί από τους πιστούχους, δεν ανευρέθηκαν στον αριθμό του τηλεφώνου που είχαν δώσει στην Τράπεζα.

Αγαπητοί εξαπατημένοι Μεριδιούχοι της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας :

Α) Τις Μετοχές Σας λοιπόν τις καρπωθήκανε άλλοι Συνεταίροι χωρίς τις νόμιμες εγγυήσεις. Ο Οικονομολόγος κύριος Τραγγανίδας μας αναφέρει πιο κάτω μόνο δειγματοληπτικά 45 περιπτώσεις δανείων. Υπ όψιν ότι το ίδρυμά Μας χορήγησε παράνομα χιλιάδες άλλα δάνεια σκεφτείτε λοιπόν την ….χασούρα.


Β) Σύμφωνα δε με το άρθρο 24 του Καταστατικού για κάθε ζημία που υπαίτια προκάλεσαν στην Τράπεζα τα μέλη του Δ.Σ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ευθύνονται αλληλέγγυα και εξ ολοκλήρου το καθένα από αυτά.


Διαβάστε τώρα και την επίκουρο αντεισαγγελέα κ. Μιχαλοπούλου:

 Με αυτή την επιστολή της Ζητάει να παραγραφουν τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΛΑΜΙΑΣ του ετους 1999 . Το Πόρισμα του ΣΔΟΕ Λαμίας το Δημοσίευσε και τη ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ, αλλά δεν εφαρμοσε το νόμο και να αρχίσουν από τότε οι ΔΙΩΞΕΙΣ..Δηλαδή στην ουσία η κα Μιχαλοπούλου ΤΕΜΑΧΙΣΕ ολη την υπόθεση για να πέσουν στα μαλακά οι δυο Διοικησεις του Νικ. Δασκαλόπουουνκαι Δημ. Καρδάκου. Και συν τις αλλοίς έδωσε στον κο Δημ. Τραγγανίδα μόνο 44 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ.......Υπάρχουν όμως και άλλες εκατοντάδες που τις απέκρυψε.....

ΙΔΟΥ τώρα το Β΄ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ του Πορίσματος
των ογδόντα σελίδω ν (80 σελ.) της εισαγγελέας Διαφθοράς 
κυρίας Μιχαλοπούλου που αναφέρεται στα κατωτέρω.

Υπ όψιν ότι στην κυρία Ράϊκου είχα αποστείλει ολόκληρο το ΠΟΡΙΣΜΑ της Τραπέζης της Ελλάδος από 200 σελίδες που αναφέρονταν όλα τα θαλασσοδάνεια των22 Δις δραχμών.



Διαβάστε και την απάντησή της



Την κατάλληλη στιγμή θα δημοσιεύσω ολόκληρο το Πόρισμα προς πλήρη ενημέρωση Σας.


ΠΡΟΣ

ΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα


Επί της Α.Β.Μ.: ΟΙΚ.ΜΑ.ΠΕΙ……./ 2012 συνυποβαλλομένης με την παρούσα μου ποινικής δικογραφίας  σύμφωνα με τη διάταξη των άρθρων 17 Α . 2523/1997, ως τροποποιήθηκε και ισχύει με αρ. 2 παρ. 1 .3943/31.3.2011, εκθέτω τα εξής:


Η παρούσα δικογραφία σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως με την υπό ΑΒΜ : ΟΙΚ.ΕΙΣ.ΠΕ …../26-3-2012 παραγγελία μας για προκαταρκτική εξέταση…….

……………………………ισολογισμού, του Λογαριασμού «Αποτελέσματα Χρήσης» για κάθε διαχειριστική περίοδο, την εισήγηση αυτών προς τη Γενική Συνέλευση, την έγκριση κατά τη διάρκεια του έτους των αναγκαίων για την εύρυθμη λειτουργία της Τράπεζας προσαρμογών του προϋπολογισμού, την κατάρτιση - τροποποίηση κ.λ.π. εσωτερικών κανονισμών και σχετική εισήγηση προς τη ΓΣ, εάν απαιτείται, την αγορά κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων προς το συμφέρον της Τράπεζας, την ίδρυση υποκαταστημάτων και πρακτορείων μετά από έγκριση - παροχή άδειας από τις κατά νόμο υπηρεσίες και μελέτη βιωσιμότητας, τη γνωστοποίηση προς τις αρμόδιες αρχές των μεταβολών στα όργανα της διοίκησης και γνωστοποίηση όποιου άλλου στοιχείου κα πληροφορίας ζητείται και προβλέπεται από τις διατάξεις του νόμου και των πράξεων του Διοικητού της Τ.τ.Ε., τις μορφές επένδυσης των διαθεσίμων της Τράπεζας, το σχεδιασμό και διαμόρφωση της στρατηγικής ^επιδιώξεων και πολιτικής της Τράπεζας, τον καθορισμό των επιτοκίων καταθέσεων, χορηγήσεων και προμηθειών των προσφερομένων υπηρεσιών, τη χάραξη και έγκριση των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων της Τράπεζας, την άσκηση ελέγχου και εποπτείας για την στρατηγική και την επίτευξη των στόχων στα πλαίσια της καθορισμένης πολιτικής, την εξασφάλιση της αποδοτικής αξιοποίησης όλων των πόρων της Τράπεζας και τη διασφάλιση των συμφερόντων των συνεταίρων. Σύμφωνα δε με το άρθρο 24 του καταστατικού για κάθε ζημία που υπαίτια προκάλεσαν στην Τράπεζα τα μέλη του ΔΣ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ευθύνονται αλληλέγγυα και εξ ολοκλήρου το καθένα από αυτά.

Σύμφωνα με την από Μαΐου 2014 έκθεση πραγματογνωμοσύνης του οικονομολόγου, Δημήτριου Τραγγανίδα, διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ:

Κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης έλαβε χώρα δειγματοληπτικός έλεγχος σαράντα πέντε (45) δανειακών συμβάσεων1 της Τράπεζας με φυσικά ή νομικά πρόσωπα και των συμβάσεων που συνήψε η Τράπεζα με μέλη του ΔΣ και του Εποπτικού της Συμβουλίου. Ως προς τις δανειακές συμβάσεις με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ελέγχθηκαν οι ακόλουθες συμβάσεις (Οράτε πίνακα 6 στο παράρτημα):


1.- Η υπ' αριθμ. 308/22-10-2009 σύμβαση δανείου ποσού 145.000 ευρώ για Κεφάλαιο Κίνησης (Κ.Κ.) προς την C..EMP, με δύο εγγυητές, χωρίς εμπράγματη ασφάλεια, χωρίς να τηρηθεί η απόφαση του Εγκριτικού Κλιμακίου.


2.- Η υπ' αριθμ. 9/2-10-2006 σύμβαση δανείου ποσού 300.000 ευρώ για Ανοικτό Αλληλόχρεο Λογαριασμό (Α.Α.Λ.) προς τον Α. Π. με έναν εγγυητή, χωρίς εμπράγματη ασφάλεια.


3.- Η υπ' αριθμ. 23/27-12-2006 σύμβαση δανείου ποσού 100.000 ευρώ για Ανοικτό Αλληλόχρεο Λογαριασμό (Α.Α.Λ.) προς τον Α. Π. με τον ίδιο εγγυητή, χωρίς εμπράγματη ασφάλεια.


4.- Η υπ' αριθμ. 16677/15-4-2008 σύμβαση δανείου ποσού 270.000 ευρώ για Α.Α.Λ. προς την Α. ΑΕ με τρεις εγγυητές, με εμπράγματη ασφάλεια. Η σύμβαση αφορά ρύθμιση υφιστάμενης οφειλής. Η έγκριση δόθηκε μετά την υπογραφή της σύμβασης και οι εμπράγματες ασφάλειες που χορηγήθηκαν σε αντικειμενική αξία υπολείπονται του ποσού της σύμβασης.


5.- Η υπ' αριθμ. 176/18-4-2006 σύμβαση δανείου ποσού 80.000 ευρώ για Α.Α.Λ. προς τον Ι. Α. με έναν εγγυητή τη σύζυγο του, χωρίς εμπράγματη ασφάλεια.


6.- Η υπ' αριθμ. 176Α/6-8-2008 σύμβαση δανείου ποσού 70.000 ευρώ για Α.Α.Λ. προς τον ανωτέρω Ι. Α. με έναν εγγυητή τη σύζυγο του, χωρίς εμπράγματη ασφάλεια.


7.-Η υπ'αριθμ. 16373/14-5-2007σύμβαση δανείου ποσού 30.000 ευρώ για Κ.Κ. προς τον Ι. Κ. με έναν εγγυητή τη σύζυγο του, χωρίς εμπράγματη ασφάλεια.


8.- Η υπ' αριθμ. 16586/28-1- 2008 σύμβαση δανείου ποσού 15.700 ευρώ για Κ.Κ. προς τον Ι. Κ. με δύο εγγυητές, ένας εκ των οποίων η σύζυγος του, χωρίς εμπράγματη ασφάλεια.


9.- Η υπ' αριθμ. 16624/20-2-2008 σύμβαση δανείου ποσού 47.000 ευρώ για Α.Α.Λ. προς τον Ι. Κ. χωρίς εγγυητή, χωρίς εμπράγματη ασφάλεια, χωρίς ενοχικές εγγυήσεις.


10.- Η υπ' αριθμ. 13291/2-6-2003 σύμβαση δανείου ποσού 18.000 ευρώ για Κ.Κ. προς τον Ι. Κ. με έναν εγγυητή τη σύζυγο του, χωρίς εμπράγματη ασφάλεια.


11.- Η υπ' αριθμ. 13291Α/1-7-2003 σύμβαση δανείου ποσού 28.000 ευρώ για Κ.Κ. προς τον Ι. Κ. με έναν εγγυητή τη σύζυγο του, χωρίς εμπράγματη ασφάλεια και η έγκριση δόθηκε μετά την υπογραφή της σύμβασης.


12.- Η υπ' αριθμ. 13291Β/27-4-2005 σύμβαση δανείου ποσού 20.000 ευρώ για Κ.Κ. προς τον Ι. Κ. με έναν εγγυητή τη σύζυγο του, χωρίς εμπράγματη ασφάλεια και η έγκριση δόθηκε μετά την υπογραφή της σύμβασης.


Σημείωση Κ. Δημητρακόπουλου: Προσοχή ο Ι.Κ. είναι ο ίδιος στα δάνεια από 7 έως και 12. Δάνεια.


ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/channel/UCA_Vo8_CBxyv9_q5HMas6nw/videos




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΕΝΤΟΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"