MNU

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ...Στηρίξτε μας...Διαφημιστείτε στο ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ – Σας βλέπουν χιλιάδες μάτια και ταυτόχρονα στηρίζετε οικονομικά το ΚΙΝΗΜΑ μας για να ανταπεξέρχεται σε δικηγορικά και δικαστικά έξοδα.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΑΧΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Προς: το Σύλλογο Μεριδιούχων Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας 

Υπόψη κ Δημητρακόπουλου, προέδρου Δ.Σ. 

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, 
        Όπως σας έχω ενημερώσει και προφορικά, ο Σύλλογος Μεριδιούχων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες σε επικοινωνία με άλλους συλλόγους και συνεργατικά σχήματα μεριδιούχων άλλων συνεταιριστικών τραπεζών που ανεκλήθη η άδεια λειτουργίας τους λόγω κακοδιαχείρισης και οικονομικών ατασθαλιών των διοικήσεων τους (συνεταιριστική τράπεζα Λέσβου, Δωδεκανήσων κλπ). Έχουμε πρόσφατα συμφωνήσει με τους εκπροσώπους αυτών των συλλόγων να συνεργασθούμε, προκειμένου να ενισχύσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεριδιούχων και τη λήψη μέτρων κατά των υπαιτίων της παύσης λειτουργίας των τραπεζών, η οποία οδήγησε σε απώλεια της αξίας των μεριδίων τους.




Ένα ιδιαίτερο θέμα στις προσπάθειες μας αυτές είναι οι ενέργειες προς την Πολιτεία προκειμένου να γίνει ρύθμιση από τα αρμόδια υπουργεία για την κατάργηση της ευθύνης του πολλαπλάσιου της αξίας των μεριδίων, που περιλαμβάνεται ως ειδική ρήτρα στα καταστατικά των περισσοτέρων συνεταιριστικών τραπεζών που έκλεισαν (τριπλασίου για την Αχαϊκή, πενταπλασίου για την Λαμίας κοκ.)
Ήδη, εδώ και πολλούς μήνες, σε συνεργασία και με τους άλλους συλλόγους έχουμε ενημερώσει τους κατά τόπους βουλευτές, πρώην και νυν υπουργούς, για το μεγάλο αυτό ζήτημα, το οποίο αν δεν ρυθμιστεί θα οδηγήσει σε άδικες, πρόσθετες επιβαρύνσεις των μεριδιούχων με προφανείς αρνητικές κοινωνικές συνέπειες για τους μεριδιούχους κάθε περιοχής. Μόνο για την Αχαϊκή Τράπεζα, οι μεριδιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά το τεράστιο συνολικό ποσό των 45 εκατ. ευρώ.
Σχετικά με τα παραπάνω, προγραμματίζουμε να έχουμε μια συνολική επικοινωνία την επόμενη εβδομάδα με τα μέλη Δ.Σ. των συλλόγων μεριδιούχων των ανωτέρω τραπεζών, στην οποία θα θέλαμε και τη δική σας συμμετοχή, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια όλων μας.
Θα περιμένουμε και σας παρακαλούμε για την θετική σας απάντηση

Με εκτίμηση

Αθαν. Μπέλλας
Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Μεριδιούχων Αχαϊκής Συνεταιριστικής  Τράπεζας
Τηλ.  2611104200, κιν. 6932868023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ


ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ

ΤΗΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ
(Υπό Εκκαθάριση)
Γραφεία: Καποδιστρίου 12 – Λαμία
Τηλ. 22310 42412, 6977 882119, fax. 22310 29240
Υπ αριθ. 61/2018 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Λαμίας
Blog 2: www. ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΙΔΙΟΥΧΩΝ
f.b. Κίνημα Μεριδιούχων Σ.Τ.Λ.
Τ.Κ. 35 100

18 Δεκεμβρίου 2018

Προς: το Σύλλογο Μεριδιούχων Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Υπόψη κ Μπέλλα Αθανασίου, προέδρου Δ.Σ. 

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, 

       Μετά μεγάλης μας χαράς λάβαμε την από 12/12/2018 επιστολή σας, η οποία αποτελεί για εμάς στήριγμα ελπίδας και υπόσχεση σύμπνοιας και αλληλοβοήθειας στον αδιάκοπο αγώνα μας να αναδειχθεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες Μεριδιουχοι Συνεταιριστικών Τραπεζών ανά την Ελλάδα.


Με χαρά και ικανοποίηση θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα σας, διότι και εμείς από την πλευρά μας δίνουμε αδιάκοπα τον αγώνα μας να αναδείξουμε το έγκλημα που διεπράχθη εις βάρος των Μεριδιουχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι και εμείς είμαστε σε τακτική επικοινωνία με Διοικήσεις Συλλόγων Μεριδιούχων και Δανειοληπτών άλλων Σσυνεταιριστικών Τραπεζών, των οποίων ανεκλήθη η άδεια λειτουργίας, και κοινός τόπος των συζητήσεων όλων είναι η ανάγκη κοινού αγώνα, ώστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Μεριδιουχων, να καταγγείλουμε το σκάνδαλο της κακοδιαχείρισης αυτών των Τραπεζών, να αναδείξουμε τις ευθύνες ακόμα και της Πολιτείας, σε ότι αφορά την σκανδαλώδη λειτουργία των Συνεταιριστικών Τραπεζών που οδήγησε στην κατασπατάληση και απώλεια του Κεφαλαίου που συγκέντρωσαν οι Μεριδιουχοι.

Μάλιστα, συζητήθηκε ήδη σε ένα πρώιμο στάδιο η ίδρυση Ομοσπονδίας, ώστε όλοι οι Σύλλογοι και τα Συνεργατικά σχήματα να έχουν μια κοινή παρουσία και ένα κοινό φορέα έκφρασης.

Σαφέστατα, θα μας βρείτε συμπαραστάτες και αρωγούς σε όποια ενέργεια γίνει προς την Πολιτεία προκειμένου να γίνει ρύθμιση από τα αρμόδια Υπουργεία για την κατάργηση της ευθύνης του πολλαπλάσιου της αξίας των μεριδίων, που περιλαμβάνεται ως ειδική ρήτρα στα καταστατικά των περισσοτέρων Συνεταιριστικών Τραπεζών που έκλεισαν.
Μάλιστα και εμείς με τη σειρά μας έχουμε αποτανθεί σε Βουλευτές, για το μεγάλο αυτό ζήτημα, και έχουμε ενημερώσει διάφορους παράγοντες σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική κοινωνία η εφαρμογή της ρήτρας ευθύνης των Μεριδιούχων στο πενταπλάσιο της αξίας των Μερίδων. 

Δραττόμεθα της ευκαιρίας να επισημάνουμε επίσης ότι, προκειμένου να πιέσουμε στη ρύθμιση από την Πολιτεία του θέματος αυτού, θα πρέπει από κοινού να φροντίσουμε να αναδειχθεί το έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος των Μεριδιούχων και των τοπικών κοινωνιών με την κακοδιαχείριση των Συνεταιριστικών Τραπεζών και την καταλήστευση τους, να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους οδήγησαν τις Συνεταιριστικές Τράπεζες στην κατάσταση που είναι σήμερα, διότι, κατά τη γνώμη μας, έτσι θα αναδειχθεί και η ανυπαρξία ευθύνης των Μεριδιουχων, οι οποίοι άδικα και καταχρηστικά θα κληθούν να εισφέρουν το τριπλάσιο η πενταπλάσιο της αξίας των μερίδων τους, χωρίς να ευθύνονται ουσιαστικά για την κατάντια των Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Ο Σύλλογός Μας θα καλέσει
Όλους τους κ.κ. Μεριδιούχους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, αλλά και όλα τα μέλη του Συλλόγου μας και μη, να ενεργοποιηθούμε:
.  Να πληρώσουν για την ζημιά της Τράπεζας οι ένοχοι και όχι οι Μεριδιούχοι.
.  Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των εμπλεκόμενων.
.  Να γίνουν γρήγορες νομικές ενέργειες χωρίς παρασκήνια, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δημιουργήσουμε τη βάση να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια σκάνδαλα σε επιχειρήσεις Λαϊκής βάσης.
.  Να διεκδικήσουμε έντοκα την επιστροφή των Μεριδίων μας.
.  Να ασκήσουμε Αγωγές στους ενόχους ζητώντας Αποζημιώσεις για ηθική και οικονομική ζημία από το κλείσιμο της Τράπεζας.

Με εκτίμηση

Κ. Δημητρακόπουλος
Πρόεδρος Δ.Σ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΕΝΤΟΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"