MNU

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ...Στηρίξτε μας...Διαφημιστείτε στο ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ – Σας βλέπουν χιλιάδες μάτια και ταυτόχρονα στηρίζετε οικονομικά το ΚΙΝΗΜΑ μας για να ανταπεξέρχεται σε δικηγορικά και δικαστικά έξοδα.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Περί διαδόσεως της πενταπλασίας ρήτρας….


ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ
ΤΗΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ
Γραφεία: Καποδιστρίου 12 – Λαμία
Τηλ. 22310 42412, 6977 882119, fax. 22310 29240
Υπ αριθ. 61/2018 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Λαμίας

Blog 2: www. ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΙΔΙΟΥΧΩΝ Σ.Τ.Λ.
f.b. Κίνημα Μεριδιούχων Σ.Τ.Λ.
Τ.Κ. 35 100

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λαμία 7 Ιανουαρίου 2019

ΘΕΜΑ. Περί διαδόσεως της πενταπλασίας ρήτρας….

Αγαπητοί Συνεταίροι - Μεριδιούχοι
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2019

Ενδεχομένως έχετε ακούσει ή διαβάσει τις τόσες και τόσες Ανακοινώσεις μας σχετικά με το γεγονός ότι, σύμφωνα με το ά. 12 του ισχύοντος Καταστατικού της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, οι Συνέταιροι ευθύνονται για χρέη της τράπεζας που δημιουργήθηκαν πριν την εγγραφή τους και για όσο διάστημα είναι Συνέταιροι, η ευθύνη τους αυτή μάλιστα ανέρχεται στο πενταπλάσιο της αξίας των μερίδων τους.



Προς επίρρωση του ανωτέρω επισυνάπτουμε εδώ φωτογραφία-φωτοτυπία του ά. 12 του Καταστατικού, το οποίο έχει ως εξής:


            Το συγκριμένο άρθρο σημαίνει πρακτικά ότι, όταν τελειώσει η εκκαθάριση της Τράπεζας από τον εκκαθαριστή και βρεθεί να χρωστάει η τράπεζα ακόμη 50 εκατομμύρια ευρώ , γεγονός που είναι βέβαιο, διότι η κακοδιαχείριση άφησε στην Τράπεζα ένα μεγάλο κενό, αυτά τα 50 εκατομμύρια θα κληθούν οι Μεριδιούχοι να τα καταβάλλουν προς τους πιστωτές της Τράπεζας.

Έτσι ο κάθε Μεριδιούχος θα κληθεί να καταβάλλει ποσό ίσο με την πενταπλάσια αξία των Μερίδων του. Επομένως, ενώ με τις παράνομες και παράτυπες ενέργειες των Διοικούντων χρεώθηκε και χρεωκόπησε η Τράπεζα και οι Μεριδιούχοι έχασαν στην πραγματικότητα τα λεφτά τους, τελικά οι Μεριδιούχοι θα κληθούν να βάλουν κι άλλα λεφτά από την τσέπη τους.

Και για τους πιο δύσπιστους, ενώ η παράγραφος 3 λέει ότι η σχετική αξίωση παραγράφεται μετά ένα έτος από την περάτωση της εκκαθάρισης, να γνωρίζετε όλοι ότι αν μέσα στο έτος ασκηθεί ένδικο βοήθημα, η προθεσμία της παραγραφής αυτής θα μετατραπεί σε 20 χρόνια. ΘΑ κληροδοτήσουμε δηλαδή και στα παιδιά μας ένα χρέος, το οποίο είναι επονείδιστο και για το οποίο πρέπει όλοι μαζί κάτι να κάνουμε. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στην πόλη μας.

Ο Σύλλογός Μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετος προς το άρθρο 12 του Καταστατικού και τις προβλέψεις του, αλλά όμως υπάρχει και είναι μια πραγματικότητα.

Σε άλλες Συνεταιριστικές Τράπεζες με π.χ. τριπλάσιες προβλέψεις έχει ξεκινήσει ήδη μια προσπάθεια να αλλάξει αυτά και να αρθεί αυτή η άδικη πρόβλεψη.

Ο Σύλλογός μας ήδη συμμετέχει στις προσπάθειες αυτές, αλλά δεν πρέπει να είμαστε μόνοι εμείς. Πρέπει όλοι οι Μεριδιούχοι να μετέχουν αυτής της προσπάθειας και αυτού του αγώνα.

Συνεταίροι – Μεριδιούχοι

Καλείσθε να περάσετε από τα γραφεία του Συλλόγου Μας για να προμηθευτείτε ΔΩΡΕΑΝ ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.



Καλείσθε, όσοι από εσάς είστε καταστηματάρχες και επαγγελματίες να αναρτήσετε τη σχετική αφίσα και να δίδετε στους πελάτες σας την ανακοίνωση του Συλλόγου μας για το σχετικό θέμα, ώστε να διαδοθεί γρήγορα στο ευρύ κοινό το όλο ζήτημα και να γίνει γνωστό σε όλους το θέμα αυτό.

Καλείσθε να βοηθήσετε όλοι, ώστε να διαδώσουμε και να κάνουμε γνωστή στο ευρύ κοινό την προσπάθεια Μας αυτή, ώστε να πάρει διάσταση και να πιεστούν έτσι τα Μ.Μ.Ε της Φθιώτιδας να προβάλουν το πρόβλημα, διότι μέχρι και σήμερα αδιαφορούν, ήτοι γιατί αγνοούν το πρόβλημα ήτοι για διάφορους λόγους έκαστο.


Κύριοι Συνεταίροι - Μεριδιούχοι

Συμβάλλετε κι εσείς στον Μεγάλο αυτόν Αγώνα που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογός Μας. Είναι το συμφέρον όλων σας, το συμφέρον όλων μας !!!!!!

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι Εγγραφές στο Σύλλογό Μας συνεχίζονται, ενημερώστε κι άλους Συνεταίρους ώστε να εγγραφούν και αυτοί. Η Ισχύς εν τη Ενώσει.

Κύριοι Συνεταίροι – Μεριδιούχοι,

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και σας επισημάνουμε επίσης ότι, προκειμένου να πιέσουμε στη ρύθμιση από την Πολιτεία του θέματος αυτού, θα πρέπει από κοινού να φροντίσουμε να αναδειχθεί το έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος των Μεριδιούχων και των τοπικών κοινωνιών με την κακοδιαχείριση  της Τράπεζάς Μας και την καταλήστευση τους, να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους οδήγησαν στην κατάσταση που είναι σήμερα, διότι, κατά τη γνώμη μας, έτσι θα αναδειχθεί και η ανυπαρξία ευθύνης των Μεριδιούχων, οι οποίοι άδικα και καταχρηστικά θα κληθούν να εισφέρουν το πενταπλάσιο της αξίας των Μερίδων τους, χωρίς να ευθύνονται ουσιαστικά για την κατάντια της Τραπεζάς Μας.


Ο Σύλλογός Μας όμως εκ παραλλήλου θα καλέσει
Όλους τους κ.κ. Μεριδιούχους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, αλλά και όλα τα μέλη του Συλλόγου μας και μη, να ενεργοποιηθούμε:
·         Να πληρώσουν για την ζημιά της Τράπεζας οι ένοχοι και όχι οι Μεριδιούχοι.
·         Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των εμπλεκόμενων.
·         Να γίνουν γρήγορες νομικές ενέργειες χωρίς παρασκήνια, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δημιουργήσουμε τη βάση να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια σκάνδαλα σε επιχειρήσεις Λαϊκής βάσης.
·         Να διεκδικήσουμε έντοκα την επιστροφή των Μεριδίων μας.
·         Να ασκήσουμε Αγωγές στους ενόχους ζητώντας Αποζημιώσεις για ηθική και οικονομική ζημία από το κλείσιμο της Τράπεζας.
Και για πραγματοποιηθούν όλα τα ανωτέρω πρέπει να τα διεκδικήσουμε δικαστικά και μόνο.

Εκ του Προσωρινού Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Γ. Δημητρακόπουλος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΕΝΤΟΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"