MNU

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ...Στηρίξτε μας...Διαφημιστείτε στο ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ – Σας βλέπουν χιλιάδες μάτια και ταυτόχρονα στηρίζετε οικονομικά το ΚΙΝΗΜΑ μας για να ανταπεξέρχεται σε δικηγορικά και δικαστικά έξοδα.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΜΊΑΣ


ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ
ΤΗΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ
Γραφεία: Καποδιστρίου 12 – Λαμία
Τηλ. 22310 42412, 6977 882119, fax. 22310 29240
Υπ αριθ. 61/2018 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Λαμίας
        Mail: 1) kinmerstl@outlook.com.gr, 2) kinmerstl@gmail.com

Blog 2: www. ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΙΔΙΟΥΧΩΝ Σ.Τ.Λ.
f.b. Κίνημα Μεριδιούχων Σ.Τ.Λ.
Τ.Κ. 35 100


ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΜΙΑΣ
Όθωνος 3, info@eslamia.gr

KOIN. ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
Λαμία 7 Ιανουαρίου 2019

ΘΕΜΑ. Περί του Πενταπλασίου της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας
Κύριοι,

Πρωτίστως, ευχόμεθα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2019.

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε με μοναδικό στόχο και σκοπό να εκπροσωπήσει τους χιλιάδες μεριδιούχους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, η οποία οδηγήθηκε, βάσει σχεδίου κατά τη γνώμη μας, στη χρεωκοπία, παρασύροντας έτσι στην καταστροφή και τους Μεριδιούχους της, οι οποίοι έχασαν τα χρήματά τους.

Η απόδοση ευθυνών στους πραγματικά υπαίτιους είναι ένα από τα βασικά μελήματα και μια από τις κύριες επιδιώξεις μας. Ενδεχομένως – κακώς βέβαια – θα μας αποκαλέσει κάποιος γραφικούς, δεδομένης της γενικής εικόνας κατάρρευσης τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Πλην όμως, αγνοούν οι περισσότεροι ότι, αν και καθυστερημένα, έχει αρχίσει και αποδίδει καρπούς ο μακροχρόνιος αγώνας μας και ήδη έχουν προκύψει τα πρώτα ψήγματα, οι πρώτες αποδείξεις ότι έχουμε δίκιο όταν υποστηρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας υπέστη ληστρική επιδρομή και λόγω κακοδιαχείρισης έφτασε στη χρεωκοπία.



Ενδεχομένως έχετε ακούσει ή διαβάσει τις τόσες και τόσες ανακοινώσεις μας σχετικά με το γεγονός ότι, σύμφωνα με το ά. 12 του ισχύοντος Καταστατικού της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, οι συνέταιροι ευθύνονται για χρέη της τράπεζας που δημιουργήθηκαν πριν την εγγραφή τους και για όσο διάστημα είναι Συνέταιροι, η ευθύνη τους αυτή μάλιστα ανέρχεται στο Πενταπλάσιο της αξίας των Μερίδων τους.

Προς επίρρωση του ανωτέρω επισυνάπτουμε εδώ φωτογραφία-φωτοτυπία του ά. 12 του Καταστατικού, το οποίο έχει ως εξής:


            
Το συγκριμένο άρθρο σημαίνει πρακτικά ότι, όταν τελειώσει η εκκαθάριση της Τράπεζας από τον εκκαθαριστή και βρεθεί να χρωστάει η τράπεζα ακόμη 50 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που είναι βέβαιο, διότι η κακοδιαχείριση άφησε στην Τράπεζα ένα μεγάλο κενό, αυτά τα 50 εκατομμύρια ευρώ θα κληθούν οι Μεριδιούχοι να τα καταβάλλουν προς τους πιστωτές της Τράπεζας.

Έτσι ο κάθε Μεριδιούχος θα κληθεί να καταβάλλει ποσό ίσο με την Πενταπλάσια αξία των Μερίδων του. Επομένως, ενώ με τις παράνομες και παράτυπες ενέργειες των Διοικούντων χρεώθηκε και χρεωκόπησε η Τράπεζα και οι Μεριδιούχοι έχασαν στην πραγματικότητα τα λεφτά τους, τελικά οι Μεριδιούχοι θα κληθούν να βάλουν κι άλλα λεφτά από την τσέπη τους.
Και για τους πιο δύσπιστους, ενώ η παράγραφος 3 λέει ότι η σχετική αξίωση παραγράφεται μετά ένα έτος από την περάτωση της εκκαθάρισης, να γνωρίζετε όλοι ότι αν μέσα στο έτος ασκηθεί ένδικο βοήθημα, η προθεσμία της παραγραφής αυτής θα μετατραπεί σε 20 χρόνια. ΘΑ κληροδοτήσουμε δηλαδή και στα παιδιά μας ένα χρέος, το οποίο είναι επονείδιστο και για το οποίο πρέπει όλοι μαζί κάτι να κάνουμε. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στην πόλη μας.

Ο Σύλλογός Μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετος προς το άρθρο 12 του Καταστατικού και τις προβλέψεις του, αλλά όμως υπάρχει και είναι μια πραγματικότητα.

Σε άλλες Συνεταιριστικές Τράπεζες με μικρότερες προβλέψεις π.χ. τριπλάσιο, έχει ξεκινήσει ήδη μια προσπάθεια να αλλάξει αυτά και να αρθεί αυτή η άδικη πρόβλεψη.

Ο Σύλλογός μας ήδη συμμετέχει στις προσπάθειες αυτές, αλλά δεν πρέπει να είμαστε μόνοι εμείς. Πρέπει όλοι οι Μεριδιούχοι να μετέχουν αυτής της προσπάθειας και αυτού του αγώνα και πρέπει η πόλη της Λαμίας να λάβει γνώση και για την αδικία αυτή.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειάς μας, αιτούμεθα με την παρούσα να σταθείτε στο πλευρό του Συλλόγου μας, στο πλευρό των χιλιάδων Λαμιωτών Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, προσφέροντας και εσείς στον αγώνα μας, με μια κίνηση που δεν θα σας κοστίσει τίποτα, θα προσφέρει όμως τα μέγιστα.

Κύριοι, με την παρούσα αιτούμεθα να ενημερώσετε τα Μέλη σας, ώστε να αναρτήσουν στα καταστήματά τους την αφίσα, με την οποία ανακοινώνουμε και κάνουμε γνωστό στο κοινό το ανωτέρω πρόβλημα. Η αφίσα μας, μεγέθους Α3 είναι η εξής:



Τα Μέλη σας μπορούν – και πρέπει – να αναρτήσουν την αφίσα αυτή στα Καταστήματά τους, ώστε να γίνει ευρύτερα και γρηγορότερα γνωστό το πρόβλημα και η κινητοποίηση που πρέπει να λάβει χώρα, ώστε να αρθεί ο κίνδυνος για τους Μεριδιούχους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, πέραν από την απώλεια των χρημάτων τους, να μεγαλώσει η ζημία τους. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα τα Μέλη σας να παρέχουν στους πολίτες που ζητούν πληροφορίες για την αφίσα ενημερωτικό φυλλάδιο.

            Ελπίζουμε ότι θα σας βρούμε αρωγούς στην προσπάθειά μας αυτή και ευελπιστούμε ότι θα αποδεχθείτε το αίτημά μας να ενημερώσετε σχετικά τα μέλη σας.

            Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και για την παροχή του σχετικού υλικού.

Ο Σύλλογός Μας όμως εκ παραλλήλου θα καλέσει
Όλους τους κ.κ. Μεριδιούχους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, αλλά και όλα τα Μέλη του Συλλόγου μας και μη, να ενεργοποιηθούμε:
·         Να πληρώσουν για την ζημιά της Τράπεζας οι ένοχοι και όχι οι Μεριδιούχοι.
·         Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των εμπλεκόμενων.
·         Να γίνουν γρήγορες νομικές ενέργειες χωρίς παρασκήνια, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δημιουργήσουμε τη βάση να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια σκάνδαλα σε επιχειρήσεις Λαϊκής βάσης.
·         Να διεκδικήσουμε έντοκα την επιστροφή των Μεριδίων μας.
·         Να ασκήσουμε Αγωγές στους ενόχους ζητώντας Αποζημιώσεις για ηθική και οικονομική ζημία από το κλείσιμο της Τράπεζας.

Εκ του Προσωρινού Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Γ. Δημητρακόπουλος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΕΝΤΟΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"