MNU

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ...Στηρίξτε μας...Διαφημιστείτε στο ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ – Σας βλέπουν χιλιάδες μάτια και ταυτόχρονα στηρίζετε οικονομικά το ΚΙΝΗΜΑ μας για να ανταπεξέρχεται σε δικηγορικά και δικαστικά έξοδα.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Η Πέμπτη (11/5/2003) & Έκτη (24/3/2004) Ομιλία μου, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Σ.Τ.Λ.

 Η Πέμπτη (11/5/2003)  & Έκτη (24/3/2004)  Ομιλία μου, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Σ.Τ.Λ.

Η δικαιοσύνη επί τέλους κάθισε στο σκαμνί του Τριμελούς Κακουργιοδικείου του Εφετείου Λαμίας τα 24 στελέχη της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας 




Αν όμως τα Μ.Μ.Ε. της πόλης μου της Λαμίας έκαναν το ΚΑΘΗΚΟΝ  τους και ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΣΑΝ από το έτος 2000 τις ΟΜΙΛΙΕΣ μου, η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ δεν θε έπεφτε έξω με όλα τα επακόλουθα..

 

 

 



 





ΚΩΣΤΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Αγαπητοί Συνεταίροι - Μεριδιούχοι 

    της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, 

 Τώρα που το νερό μπήκε στο αυλάκι και η δικαιοσύνη επί τέλους κάθισε στο σκαμνί του Τριμελούς Κακουργιοδικείου του Εφετείου Λαμίας τα 24 στελέχη της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας θα σας ανεβάζω κάθε ημέρα και από μία από τις Ομιλίες μου ως Πρόεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ Συνεταίρων - Δανειοληπτών - Εγγυητών της Σ.Τ.Λ. με τίτλο " Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΕΙΑ". 

Η Ομιλίες μου είναι καταγεγραμμένες στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ των Γενικών Συνελεύσεων της Σ.Τ.Λ. και όλα αυτά τα γνώριζε - γνωρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά επειδή ήταν στο Μεγάλο Κόλπο έκανε το κοροΐδο για να πάρει τα Ακίνητα των κ.κ. Συνεταίρων σε εξευτελιστικές τιμές και να τα δώσε σε Funds.

 

ΙΔΟΥ Η ΠΕΜΠΤΗ  ΟΜΙΛΙΑ  ΜΟΥ

11/5/2003

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ  ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ - ΕΓΓΥΗΤΩΝ - ΠΕΛΑΤΩΝ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ

«Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ»

ΑΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 59/2001 – ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 12 – ΛΑΜΙΑ

Τηλ. 2310 47840, 26.600 Fax. 231. 29.240

Οι λίγοι μπορεί να κοροϊδεύουν τους λίγους για πολύ.

Οι λίγοι μπορεί να κοροϊδεύουν τους πολλούς για λίγο.

Αλλά αποκλείεται οι λίγοι να κοροϊδεύουν τους πολλούς για πολύ.

 

(Αβραάμ Λίνκολν)

 

εισηγηση  - προτασεισ

 ΛΑΜΙΑ 11 ΜΑΪΟΥ 2003

 

ΠΡΟΣ Το Διοικητικό Συμβούλιο Της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 11ης Μαΐου 2003, Με την παράκληση να καταχωρηθεί στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

Κύριοι Συνεταίροι

Σήμερα καλούμαστε να αποφασίσουμε ουσιαστικά για το μέλλον το δικό μας, αλλά και της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ.


Επί 95 χρόνια αυτό το Ίδρυμα δεν ξεσπίτωσε κανένα. Δεν είναι σωστό λοιπόν να ξεσπιτώσει σήμερα χιλιάδες Συνέταιρους γιατί μερικοί ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΕΡΓΑΤΩΝ τον μετέτρεψαν με στημένη Γενική Συνέλευση ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ για να παίρνουν μερικοί ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΑ ΔΑΝΕΙΑ της τάξεως των 100, 200 και 500 εκατομμυρίων δραχμών.


ΟΛΟΙ περιμέναμε από τη νέα Διοίκηση του κ. Νικ. Δασκαλόπουλου, αφού ενημερώσαμε την κοινή γνώμη με τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής ότι το ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ που είχαν υπογράψει χιλιάδες Συνεταίροι ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΣΗ και έτσι έπρεπε να αντιμετωπιστεί, ώστε οι κ.κ. Συνεταίροι να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 2912/2001 για τα ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ. ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως και η Νέα Διοίκηση του κ. Νικ. Δασκαλόπουλου προχώρησε στο σχέδιο που είχαν χαράξει οι ολίγοι, οι οποίοι γνωρίζανε ότι το ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ - ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ: ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ- ΚΑΝΤΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΟΥΜΕ - ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΡΠΑΞΤΕ ΤΗΝ. ΕΤΣΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΒΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ.

ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΜΟΝΟ OΤΙ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΦΕΡΤΕ  ΖΕΣΤΟ  ΧΡΗΜΑ.  

ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝΕ TΟ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΕΙΧΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΑΝΕ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑ ΝΑ ΞΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΠΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ,

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΚΥΡΕΣ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΙΕΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ κ.κ. ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ Η ΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ.


ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ:

1) Από τη ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ,

2) Από το σύνολο των Δικηγόρων της Λαμίας,

3) Από τους κ.κ. Δικαστές της Λαμίας,

4) Από τους κ.κ. Βουλευτές της Φθιώτιδας και

5) Από την Τράπεζα της Ελλάδας.


ΟΛΟΙ βλέπανε ότι καταστρέφεται Οικονομικά η Φθιώτιδα, άτι διαλύονται οικογένειες, ότι πεθαίνουν άνθρωποι. Συγκάλυπταν και συγκαλύπτουν όμως ακόμα τους υπεύθυνους της ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ.

Δεν τους οδήγησαν στη Δικαιοσύνη ως όφειλαν, γιατί αν το ΣΚΑΝΔΑΛΟ βγει στον αέρα θα έχει πολλές και μεγάλες αλυσιδωτές επιπτώσεις για πολλούς απ' αυτούς. Δυστυχώς η συμπαιγνία αυτή συνεχίζεται και μέχρι σήμερα.

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ: - ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΣ ΟΙ ΙΣΟΛΟΠΣΜΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ Κ.Κ. ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ. ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1.500.000 ΔΡΧ. Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ.

Με ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ, αλλά και ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ στα χέρια της η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ προχώρησε σε ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν βρέθηκε κάποιος από τα Διοικητικά και τα Εποπτικά Συμβούλια της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ της τελευταίας πενταετίας που να σηκώσει m ανάστημα του και να τα καταγγείλει ΔΗΜΟΣΙΑ όλα αυτά ως όφειλε.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΌ ΣΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΗΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΖΗΤΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΚΑΘΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ  ΑΓΡΟΤΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΦΑΛΑΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ.

Κύριε Δασκαλόπουλε,

Μην συνεχίζετε τους πλειστηριασμούς, μη πουλάτε τα ακίνητα των κ.κ. Συνεταίρων, γιατί διαπράττεται  αδικήματα, για  τα οποία θα κληθείτε  να λογοδοτήσετε σύντομα  στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Προτιμήσατε να εξαντλήσετε οικονομικά τους κ.κ. Συνεταίρους και όχι να καταθέσετε ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ως οφείλατε εκ του νόμου κατά παντός υπευθύνου όταν βρήκατε τα ταμεία της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ άδεια. Επί πλέον ποιήσατε τη νήσσα μαζί με ολόκληρο το Διοικητικό και το Εποπτικό Συμβούλιο όταν το ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ εξέδωσε ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΑΘΩΩΣΗΣ υπέρ των κυρίων υπευθύνων.

ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ME ΑΓΩΓΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: ΑΥΡΙΟ ΜΑ ΜΗΝ ΕΛΘΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Δημητρακόπουλε.

Και ο αντιεισαγγελέας Λαμίας κ. Κωσταρέλλος, αφού μου έδειξε την επίμαχη ΠΡΟΤΑΣΗ, άρχισε να διαβάζει: ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ

1) Από τη Σ.Τ.Λ.,

2) από το σύνολο των Δικηγόρων της Λαμίας,

3) Από τους κ.κ. Δικαστές της Λαμίας; μου είπε: Και από μένα κ. Δημητρακόπουλε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΜΑΛΙΣΤΑ κ, αντιεισαγγελέα και από ΕΣΑΣ, γιατί ο Σύλλογός μας κυκλοφόρησε 6 εφημερίδες που γράφαμε ότι καταθέσαμε Μηνύσεις και εσείς ρίξατε την υπόθεση στο καλάθι των αχρήστων. Επί πλέον κ. αντιεισαγγελέα και οι κ.κ. Εφέτες της Λαμίας, διότι αφού γνωρίζανε το ΠΟΡΙΣΜΑ έλαβαν υπ όψιν τους ότι η συνολική ζημία που υπέστη η ΣΥΝΕΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ από τον Πρόεδρο και τον Βόττα ανήλθε στο ποσό των 17.400.000 δρχ. και έτσι εξέδωσαν απαλλαχτικό ΒΟΥΛΕΥΜΑ. Αν το ποσόν ήταν 25.000.000 δρχ. τότε θα ήταν ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και δεν Θα ΠΑΡΕΓΡΑΦΕΤΟ. Νευριασμένος ο κ. αντιεισαγγελέας διατάσσει: κ. Κοκκαλάκη (δικηγόρος της Σ.Τ.Λ.) καταθέστε την Μήνυση τη Δευτέρα, επαναλαμβάνοντας ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΤΗΝ......Η  Μήνυση φυσικά δεν κατατέθηκε ποτέ….διοτι  ήταν Όλοι τους Ένοχοι..


 ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ

ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, γιατί οι ενέργειες που έκαναν ΟΛΕΣ οι διοικήσεις της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ μέχρι σήμερα είναι ΟΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ: Παρανομίες στα ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ (χρέωναν τους Τόκους προκαταβολικά πάνω στο Κεφάλαιο, τα πανωτόκια και οι υπερημερίες ήταν τα μεγαλύτερα της αγοράς, κ.α.), για το λόγο αυτό δεν μας χορηγούν και τις καρτέλες μας προκειμένου να τις δείξουμε στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Όταν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ μάθει όλη την αλήθεια (αυτό φυσικά χρειάζεται χρόνο) τότε θα επιστραφούν τα ακίνητα.

Κύριε εκδότη του ΛΑΜΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, εμείς στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ταυ Συλλόγου μας που σας στείλαμε ήδη από την προηγούμενη ΔΕΥΤΕΡΑ για να την ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ και να ενημερώσετε έτσι το αναγνωστικά σας κοινό και την οποία την δημοσιεύσατε δυστυχώς στο φύλλο του ΣΑΒΒΑΤΟΥ, δηλ μια ημέρα προ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ δεν επιτιθέμεθα επί δικαίων και αδίκων, παρά μόνο επί αδίκων, διότι όλοι αυτοί γνωρίζανε το άδικο που διαπράττεται και κανένας δεν σήκωσε ανάστημα. ΟΛΟΙ τους υπογράφανε για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΤΑ  ΚΑΝΑΛΙΑ  ΚΑΙ  ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ  ΔΕΝ ΤΗΝ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝΕ.

Κύριοι Συνεταίροι

1)   ΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

2)  ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΨΗΦΙΣΤΕ...... ΟΧΙ..ΣΕ ΟΛΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

ευχαριστώ

Κώστας Γ. Δημητρακόπουλος - Πρόεδρος του Συλλόγου Συνεταίρων - Δανειοληπτών- Εγγυητών- Πελατών Της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας «Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ»

 

ΟΜΙΛΙΑ 5η, μέσα από τα Πρακτικά

Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας  συν.π.ε.

 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΑΕΥΣΗΣ 

11   ΜΑΪΟΥ 2003

Αναστασία παρασκευοπουΛου

απομαγνητοφωνήσεις πρακτικών

(Συνεδρίων –Συμβουλίων – Συνελεύσεων - Σεμιναρίων)

ΑΜΦΙΜΡΑΤΟΥΣ &  ΑΜΕΙΝΙΟΥ 24 - ΑΘΗΝΑ 11631

ΤΗΛ. 21075.13.642, 210 75.13.620 - FAX: 21075.13.642

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ ξανά τους Ψηφολέκτες, μου είπαν απ' έξω ότι δεν έχουν πάει. Είναι κάποιοι από αυτούς; Να περάσουν έξω. 

Κ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριοι Συνεταίροι, σήμερα καλούμαστε να αποφασίσουμε ουσιαστικά για το μέλλον το δικό μας αλλά και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας. Επί 95 χρόνια αυτό το Ίδρυμα δεν ξεσπίτωσε κανέναν. Δεν είναι σωστό λοιπόν να ξεσπιτώσει σήμερα χιλιάδες συνεταίρους, γιατί μερικοί τον Ιστορικό Συνεταιρισμό των Τεχνοεργατών τον μετέτρεψαν με στημένη Γενική Συνέλευση, σε Τράπεζα. Για να πάρουν μερικοί παρανόμως μεγάλα δάνεια της τάξεως των 100, 200 και 500 εκατομμυρίων δραχμών.

Όλοι περιμέναμε από τη νέα Διοίκηση του κ. Δασκαλόπουλου, αφού ενημερώσαμε την κοινή γνώμη με τα ΜΜΕ της περιοχής, ότι το γραμμάτιο σε διαταγή που είχαν υπογράψει χιλιάδες Συνεταίροι, είναι Σύμβαση και έτσι έπρεπε να αντιμετωπιστεί, ώστε οι κύριοι συνεταίροι να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του Ν.2912/2001. Για τα πανωτόκια. Να βρει λοιπόν λύσεις η καινούρια Διοίκηση και να μην προχωρήσει σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, με τα παράνομα αυτά γραμμάτια που έχει στο χαρτοφυλάκιο της.

Δυστυχώς όμως και η νέα Διοίκηση του κ.Δασκαλόπουλου, προχώρησε στο σχέδιο που είχαν χαράξει οι ολίγοι, οι οποίοι γνωρίζανε ότι το Γραμμάτιο-Συναλλαγματική σε διαταγή είναι παράνομο/η. Έπρεπε όμως να εφαρμοστεί το σχέδιο, «κάντε κατασχέσεις, κάντε πλειστηριασμούς ώστε να θησαυρίσουμε. Μια ευκαιρία μας δίνεται, αρπάξτε την». Έτσι η βιομηχανία των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, προχώρησε.

Μας είπαν μόνο ότι χαρίζουν Τόκους. Αλλά φέρτε ζεστό χρήμα. Πως όμως να το βρούνε το ζεστό χρήμα χιλιάδες Συνεταίροι, αφού ήδη είχαν φροντίσει να τους βάλουν όλους στον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» και τα υπόλοιπα Ληστρικά Ιδρύματα της πόλης μας δεν μας δίνανε δάνεια για να ξαναχρηματοδοτήσουμε τους απατεώνες; Οι παρανομίες προχωράνε και στις Συμβάσεις, γιατί είχαν προηγηθεί τα παράνομα Γραμμάτια-Συναλλαγματικές. Αλλά και οι νέες Συμβάσεις, χωρίς να έχουν προηγηθεί Γραμμάτια-Συναλλαγματικές, περιέχουν όρους που τις δικαστικά καθίστανται άκυρες.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τη νέα Διοίκηση πιεζόμενοι από διάφορους, να πάρει τα σπίτια των κ.κ. Συνεταίρων για μικρά ή μεσαία Κεφάλαια που χορήγησαν οι προηγούμενες Διοικήσεις. Έγινε μεγάλη συμπαιγνία σε βάρος χιλιάδων συνεταίρων, πρώτον, από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, δεύτερον από το σύνολο των δικηγόρων της Λαμίας. Τρίτον, να το ξαναπώ πάλι κ.Δασκαλόπουλε, το είπα και στο δικαστήριο στον κύριο Εισαγγελέα. Από τους κυρίους δικαστές της Λαμίας. Τέταρτον, από τους κυρίους Βουλευτές της Φθιώτιδας. Και πέμπτον, από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Όλοι βλέπανε ότι καταστρέφεται οικονομικά η Φθιώτιδα, ότι διαλύονται οικογένειες, ότι πεθαίνουν άνθρωποι. Και δεν αφήσανε σήμερα μία κυρία - δεν ξέρω αν είναι εδώ η κυρία Καλλιώρα - πέθανε ο άνδρας της, ήθελε να σας τα πει, και τις είπατε «Σας έχουμε διαγράψει» δεν μπορείτε να μπείτε σην αίθουσα. Συγκάλυπταν και συγκαλύπτουν όμως ακόμα, τους υπεύθυνους της λεηλασίας, - το τονίζω και το έχω με κεφαλαία γράμματα- της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας.

Δεν τους οδήγησαν στην δικαιοσύνη, ως όφειλαν. Γιατί αν το σκάνδαλο κύριο Συνεταίροι βγει στον αέρα, θα έχει πολλές και μεγάλες αλυσιδωτές επιπτώσεις για πολλούς από αυτούς. Δυστυχώς, η συμπαιγνία αυτή -και επιμένω στην λέξη μου, την είπα και στον κύριο Αντίεισαγγελέα που με πήγε ο κ.Δασκαλόπουλος - συνεχίζεται και μέχρι σήμερα.

Μας λένε ότι οι Ισολογισμοί είναι αληθείς, με τα κέρδη που μας παρουσιάζουν. Γιατί όμως επί έξι χρόνια κ.Δασκαλόπουλε δεν παίρνουμε Μερίσματα;·- Αν είναι αληθείς οι Ισολογισμοί που φέρνετε στις Γενικές Συνελεύσεις κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου, κύριοι του Εποπτικού Συμβουλίου, γιατί δεν δίνετε τα Μερίσματα στους κυρίους Συνεταίρους; Θα είχαμε πάρει μέχρι σήμερα κ.Δασκαλόπουλε τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο δραχμές ο κάθε Συνεταίρος.

Ν.ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: (Παρεμβαίνει εκτός μικροφώνου).

Κ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Με παράνομα Γραμμάτια-Συναλλαγματικές λοιπόν φίλοι μου αλλά και παράνομες Συμβάσεις στα χέρια της η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, η δική μας Τράπεζα, που εμείς την φτιάξαμε, και είναι 95 χρόνια Συνεταιρισμός. Τον κάνανε Τράπεζα.

Με παράνομες λοιπόν κατασχέσεις και παράνομους πλειστηριασμούς δυστυχώς, δεν βρέθηκε κάποιος από τα Διοικητικά Συμβούλια και τα Εποπτικά, άλλοι κάθονται εδώ και άλλοι κάθονται κάτω, και είναι δυστυχώς και συνυπεύθυνοι και άτολμοι, όπως τους είπε και ο κ.Δασκαλόπουλος. Δεν βρέθηκε λοιπόν κάποιος από τα Διοικητικά και τα Εποπτικά Συμβούλια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας της τελευταίας πενταετίας που να σηκώσει το ανάστημα του και να τα καταγγείλει όλα αυτά δημόσια, ως όφειλε.

Βγήκατε στην Τηλεόραση κ. Παπαδημητρίου; Βγήκατε στην Τηλεόραση κύριε πρώην Πρόεδρε; Βγήκε κανένας από τα σημερινά Συμβούλια, που σας ψηφίσαμε;

Γιατί δεν βγαίνετε; Τι οφέλη έχετε; Τι σας έχουν τάξει; Γι' αυτό κύριε Δασκαλόπουλε και κύριοι του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου σήμερα, ζητάμε από εσάς να πληρώσουμε μόνο το Κεφάλαιο, χωρίς τους τόκους και τις Κεφαλαιοποιήσεις.

Ήδη το Κεφάλαιο το έχουμε πληρώσει με τα παράνομα Γραμμάτια-Συναλλαγματικές σας, χιλιάδες συνεταίροι τουλάχιστον είκοσι φορές. Και εσείς ζητάτε ακόμα και άλλα χρήματα. Καθ' ην στιγμή κ. Δασκαλόπουλε γνωρίζουμε όλοι ότι οι αγρότες ζητάνε να πληρώσουν μόνο το Κεφάλαιο, αν και δεν είναι συνεταίροι στην Αγροτική Τράπεζα. Εμείς είμαστε Συνεταίροι, έχουμε Μετοχικό Κεφάλαιο το οποίο κάνετε το κορόιδο.

Εγώ πήρα δάνειο 200.000, δεν μου δίνετε τις καρτέλες. Σας έχω κάνει Αίτηση, με γράψατε όμως κανονικά......Γιατί κύριε Δασκαλόπουλε; Είμαστε Συνεταίροι, σας έχω βάλει Μετοχικό Κεφάλαιο 600.000 δρχ.. δεν έχει «γεννήσει». Το δανειάκι μου όμως έφτασε τα 20 εκατομμύρια δραχμές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ, συντομεύετε,

«.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πάρω και το χρόνο της γυναίκας μου. Δεν θα μιλήσει, κύριε Πρόεδρε,

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι, δεν γράφτηκε ομιλήτρια. Συντομεύετε. 

 «.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:    Κύριε    Δασκαλόπουλε,    μην    συνεχίζετε    τους Πλειστηριασμούς.  Μην πουλάτε τα ακίνητα των κυρίων  Συνεταίρων, γιατί διαπράττετε αδικήματα για τα οποία θα κληθείτε να λογοδοτήσετε σύντομα στην Δικαιοσύνη. Προτιμήσατε να εξαντλήσετε οικονομικά τους κυρίους Συνεταίρους, και όχι να καταθέσετε Μηνύσεις και Αγωγές, ως οφείλατε. 

Ν.ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: (Παρεμβαίνει εκτός μικροφώνου) 

«.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχετε να πείτε τίποτα; Ανεβείτε.  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Δημητρακόπουλε έχει παρέλθει ο χρόνος, σας παρακαλώ.

«.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σε παρακαλώ, δεν θα αρχίσουμε τα ίδια με τον κ.Κοκκαλάκη. Σε παρακαλώ. Θέλω και τον χρόνο της γυναίκας μου.  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Δημητρακόπουλε, έχει τελειώσει. Κάναμε μια συμφωνία όλοι εδώ μέσα. Εσείς θέλετε να την καταπατήσετε. Τι θέλετε;  

«.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω ένα λεπτό ακόμα.  

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τελειώνετε, έχετε δυο λεπτά. Σας έχω αφήσει δυο λεπτά. 

 «.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε σιγά, εδώ γίνανε τόσες ατασθαλίες, σε παρακαλώ. Θα τα πούμε όλα εδώ. Θα πούμε και για τον κύριο Εισαγγελέα της Λαμίας. Εμείς έχουμε τόλμη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ωραία, τελειώστε τώρα.

Κ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Προτιμήσατε να εξαντλήσετε οικονομικά τους κυρίους συνεταίρους και όχι να καταθέσετε μηνύσεις και αγωγές, ως οφείλατε εκ του νόμου κατά  παντός υπευθύνου, όταν βρήκατε τα ταμεία   της Συνεταιριστικής Τράπεζας άδεια κ.Δασκαλόπουλε.

Επιπλέον, ποιήσατε την νήσσα. Και εσείς έπρεπε να φύγετε κ.Δασκαλόπουλε, να παραιτηθείτε. Το βρήκατε άδειο το Ταμείο. Και ποιήσατε την νήσσα, μαζί με ολόκληρο το Διοικητικό και το Εποπτικό Συμβούλιο, όταν το Εφετείο Λαμίας κ.Δασκαλόπουλε εξέδωσε Βούλευμα αθώωσης υπέρ των κυρίων υπευθύνων, Τρίανταφυλλόπουλου, Βότα και Σία.

 

Την Παρασκευή όμως κ. Δασκαλόπουλε πήγατε γρήγορα να καταθέσετε Μήνυση, και με απειλήσατε και με Αγωγή λέγοντας «Αύριο να μην έρθεις στην Γενική Συνέλευση Δημητρακόπουλε». Και ο κ. Αντιεισαγγελέας Λαμίας, τον έχω μέσα εδώ, καταγράφοντα, και ο κ. Αντιεισαγγελέας. Λαμίας, ο κ. Κωσταρέλος, λέω και το όνομα του, αφού μου έδειξε την επίμαχη πρόταση, άρχισε να διαβάζει.

«Έγινε συμπαιγνία σε βάρος χιλιάδων Συνεταίρων κ. Δημητρακόπουλε από την Συνεταιριστική, από τους δικαστές της Λαμίας -μου είπε- και από εμένα»;

 

Μισό λεπτό, εδώ θα τα πούμε όλα. «Μάλιστα κ.Κωσταρέλε, και από εσάς. Μάλιστα κύριε Εισαγγελέα. Γιατί ο Σύλλογος μας κυκλοφόρησε έξι Εφημερίδες που γράφαμε ότι καταθέσαμε Μηνύσεις και εσείς τις ρίξατε στο καλάθι των αχρήστων. Επιπλέον κύριε Εισαγγελέα -του λέω- είναι και οι κύριοι Εφέτες της Λαμίας - για να το ακούσει και ο Δασκαλόπουλος, εγώ δεν κάνω πίσω- γιατί αφού γνωρίζανε τα Πορίσματα έλαβαν υπόψη τους ότι η συνολική ζημία που υπέστη η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας από τον Πρόεδρο και τον Βότα, ανήλθαν στο ποσό των 17.400.000 και έτσι εξέδωσαν φίλοι μου Συνεταίροι, απαλλακτικό Βούλευμα, οι κύριοι Εφέτες της Λαμίας. Αν το ποσό ήταν 25 εκατομμύρια, τότε θα ήταν κακούργημα και δεν θα τταραγράφονταν».

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Δημητρακόπουλε...

Κ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θέλω, δεν είναι πολλοί ομιλητές 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχετε δέκα λεπτά. Οι υπόλοιποι γιατί να σας περιμένουν; Δέκα λεπτά έχετε. 
Κ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι πολλοί ομιλητές. «Κύριε Κοκκαλάκη - του λέει ο Εισαγγελέας - καταθέστε την μήνυση την Δευτέρα. Και επαναλαμβάνοντας, καταθέστε την».

Κύριοι Συνεταίροι, διεκδικήστε τα σπίτια σας μέσα από την σημερινή Γενική Συνέλευση, γιατί οι ενέργειες που έκαναν όλες οι Διοικήσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας μέχρι σήμερα είναι όλες παράνομες. Παρανομίες στα Γραμμάτια-Συναλλαγματικές. Χρέωναν τους τόκους προκαταβολικά πάνω στο Κεφάλαιο. Τα Πανωτόκια και οι υπερημερίες ήταν οι μεγαλύτερες της αγοράς. Για τον λόγο αυτό δεν μας χορηγούν και, τις Καρτέλες μας, προκειμένου να τις δείξουμε στην Δικαιοσύνη. Όταν η Δικαιοσύνη μάθει όλη την αλήθεια, αυτό φυσικά χρειάζεται χρόνο, τότε θα επιστραφούν τα ακίνητα σας.

 

 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

 

ΙΔΟΥ Η ΕΚΤΗ  ΟΜΙΛΙΑ  ΜΟΥ

24/3/2004

 

Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας  συν.π.ε.  

24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2004

 

Κύριοι Συνεταίροι, Αγαπητές φίλες και φίλοι,

 

Το έτος 1992 παρασύρθηκα και εγώ όπως και οι 16.000 Συνεταίροι της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ:

α) Από τις παράνομες Κεφαλαιοποιήσεις των ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ - ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ.

    β) Από την μετατροπή του ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΟΕΡΓΑΤΩΝ -  ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ σε ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ  με αντιδεοντολογικές διεργασίες κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.


 κ.κ. Συνεταίροι

Τα Δάνεια που μας χορήγησε η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ το 1992 χορηγήθηκαν αποκλειστικά και μόνο για την αποπληρωμή των οφειλών μας από προηγούμενα Γραμμάτια-Συναλλαγματικές. Δηλαδή χορηγήθηκαν για τη Λογιστική απόσβεση των οφειλών μας. Έτσι στην τσέπη μου εγώ, αλλά και στην τσέπη χιλιάδων Συνεταίρων δεν μπήκε ούτε μία δραχμή. Επί πλέον η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ καρπώθηκε τα ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΜΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (ΜΕΡΙΔΕΣ).

Έτσι εγώ, και χιλιάδες άλλοι Συνεταίροι κατεβάλαμε Τόκους Υπερημερίας, Τόκους από Ανατοκισμό (Πανωτόκια), Ε.Φ.Τ.Ε. και Δικαστικά έξοδα, μη υπολογιζόμενων των εκατομμυρίων δραχμών που μέχρι σήμερα έχουμε καταβάλλει στην ΑΧΟΡΤΑΓΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ για την αποπληρωμή αυτών των Κεφαλαιοποιημένων οφειλών μας σ' αυτήν.

Το Ίδρυμα δεν μας χορηγεί αντίγραφα των Φακέλων των Δανείων ΜΑΣ και λεπτομερείς καταστάσεις, περιέχουσες όλες τις, επί μέρους, Χρεοπιστωτικές πράξεις και Σημειώσεις και την εν γένει εξέλιξη των χρεών μας.

Επίσης η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ μας προεισέπραται παράνομα και τους τόκους των εξαμήνων, τους οποίους συνυπολόγιζε στο ποσό των Γραμματίων -Συναλλαγματικών μας από το 1980 που χρηματοδοτηθήκαμε μέχρι το 1992.

Εγώ και εκατοντάδες άλλοι Συνεταίροι χρηματοδοτηθήκαμε από το 1980 και μετά με 100.000 δρχ.

Το 2004 το μικρό αυτό ΚΕΦΑΛΑΙΟ έφτασε με τις Γεωμετρικές τους προσαυξήσεις στο αστρονομικό ποσό των 25.000.000 δρχ.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ να συνδράμει τη Δικαιοσύνη να αποκαλύψει ολόκληρη την αλήθεια, που καίει την Κοινωνία ολόκληρης της ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

Να βοηθήσει αυτούς που ξεσπιτώθηκαν και αδικήθηκαν.

Προ ενός όμως μηνός επληροφορήθην ότι ο κ. Εισαγγελέας Λαμίας διενεργεί έλεγχο μόνο για την Cofiplan, Στις 129 σελίδες όμως του ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ περιγράφονται δεκάδες άλλα ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.

 

Κύριοι Συνεταίροι

Τα παλιά μέλη του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου είχαν πάρει μεγάλα Δάνεια και δεν παρευρίσκονται στις ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ για να υπερασπιστούν τα δίκαια των κ.κ. Συνεταίρων.

Επί πλέον ένα ή δύο μέλη των προηγούμενων Διοικήσεων λιβανίζουν διαρκώς τη νέα Διοίκηση για τους δικούς τους λόγους έκαστος.

Κύριοι Συνεταίροι,

Ο Νίκ. Δασκαλόπουλος είναι ο Μοναδικός Πρόεδρος του Ιστορικού αυτού Ιδρύματος του προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Ο Μ Ω Σ

ΓΙΑΤΙ κ. Δασκαλόπουλε, εσείς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου δεν πήγατε στον κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΛΑΜΙΑΣ να του αναφέρεται ότι βρήκατε ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ως είχατε έννομο συμφέρον και υποχρέωση;

 

ΓΙΑΤΙ κ. Δασκαλόπουλε, αφού γνωρίζατε τον νόμο 2076/92 προχωρήσατε, και ξεσπιτώσατε εκατοντάδες Μικρό - Δανειολήπτες;

 

Κύριε Δασκαλόπουλε,

είστε σωστός άνθρωπος και καλός Διοικητής της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ

 

ΟΜΩΣ

Τι φοβάστε και δεν βάζετε το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο;

ΔΕΝ είναι σωστό και δίκαιο κ. Δασκαλόπουλε την τρύπα των 10 ΔΙΣ Δραχμών που. δημιούργησαν οι προηγούμενες Διοικήσεις να την καλύψουν οι Μικρο-Δανειστές-Συνεταίροι των 100 και των 200 χιλιάδων δραχμών που ήδη έχουν πληρώσει πολλές φορές το μικρό αρχικό τους Κεφάλαιο που είχαν πάρει ως Δάνειο.

 

κ.κ. Συνεταίροι

Σαν να μην φτάνει αυτό, βιώνουμε και την κραυγαλέα αδικία, καθώς διαπιστώνουμε πως, ενώ οι ίδιοι υφιστάμεθα διώξεις και αντιμετωπίζουμε το φάσμα της χρεοκοπίας, αλλά και τον κίνδυνο της φυλακής, γιατί αδυνατούμε να πληρώνουμε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΤΑ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΟΡΤΑΓΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ, την ίδια στιγμή διάφορα "λαμόγια" έχουν φάει το καταπέτασμα, έχουν λεηλατήσει το χρήμα, πλην όμως μένουν ατιμώρητοι και κυκλοφορούν ελεύθεροι, βγάζοντας τη γλώσσα σε όλους μας.

 

Κύριοι Συνεταίροι,

Στο σημείο αυτό επικεντρώνεται η εναντίωσή μας εναντίον της σημερινής Διοίκησης της ΣΥΝΕΤΑίΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ.

Εναντίον προσωπικά του κ. Νίκου Δασκαλόπουλου με την ιδιότητα του ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος ΟΧΙ απλά δεν έχουμε τίποτα, αλλά αντίθετα έχουμε να του απονείμουμε και εύσημα.

Είναι ο μοναδικός, μετά τον αείμνηστο πατέρα του, που φρόντισε και πόνεσε και αγωνίστηκε για τα πραγματικά συμφέροντα του Ιστορικού αυτού Ιδρύματος.

 

Κύριοι Συνεταίροι,

Ο Νίκος Δασκαλόπουλος όμως έκανε ένα μεγάλο λάθος.

Ακολούθησε μια κακή τακτική. Επειδή ήταν δύσκολο να πολεμήσει εκείνους που έβλαψαν καταστροφικά τα συμφέροντα του Ιδρύματος μας, γιατί ίσως αυτοί είναι τα δυνατά έντομα που δεν πιάνονται από τον ιστό της αράχνης γιατί τον καταστρέφουν, στράφηκε εναντίον εντόμων που πιάνονται από τον ιστό της αράχνης για να καλύψει τα σπασμένα του Ιδρύματος.

 

Και με την ταχτική του αυτή ο Νίκος μας συνέθλιψε

Αυτή η τακτική του ΜΑΣ επιτρέπει να του πούμε:

 

Κύριε Δασκαλόπουλε,

Είσαι άδικος μαζί μας.

Αν θέλεις και τα συμφέροντα του Ιδρύματος να προασπίσεις - και οφείλεις να το κάνεις αυτό - και το δίκαιο και τον νόμο να τηρήσεις δεν έχεις παρά να υιοθετήσεις τις προτάσεις ΜΑΣ και να προτείνεις και ΕΣΥ στη ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ να αποφασίσει ομόφωνα:

1)    Αναδρομική εφαρμογή του καταργηθέντος νόμου 2076/92 και για τον χρόνο που ίσχυε, ώστε να αρθούν οι παρανομίες που έγιναν σε βάρος ΜΑΣ από την ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του νόμου το 1992 του Κων/νου Μητσοτάκη. 

2)    Καταβολή στο Ίδρυμα μόνο του ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ενός εκάστου από ΕΜΑΣ και μάλιστα ΔΙΑ ΔΟΣΕΩΝ ΑΤΟΚΩΝ, γιατί το μέχρι σήμερα ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΜΑΣ από το Ίδρυμα δεν μας φτώχυνε απλώς, αλλά μας κατέστρεψε, αφού και τα ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ακόμη εξ αιτίας της τα χάσαμε.

3)    Να ζητήσετε από τον κ. Εισαγγελέα Λαμίας ως οφείλατε και από το νόμο, όταν αναλάβατε αυτό το Ιστορικό Ιδρυμα να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι της Οικονομικής λεηλασίας και γενικώς της Περιουσίας του Ιδρύματος ΜΑΣ όσων ευθύνονται στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ο καιρός πιέζει, γιατί κάθε ημέρα που περνάει ΜΑΣ φέρνει τπο κοντά στην παραγραφή τους. ΗΔΗ ΤΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.

 

Επίσης καταθέτω στο Προεδρείο της

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

1) Την ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ με την οποία ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΩΣ ANΩ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

2) Το Φυλλάδιο του Συλλόγου ΜΑΣ που μοιράστηκε σήμερα σε όλους παρευρισκόμενους κ.κ. Συνεταίρους να καταχωρηθεί στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ.

 

ΕΠΙΣΗΣ KANΩ ΣΥΣΤΑΣΗ

α) ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ

β) ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΕΙ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΘΗΚΕ Η ΦΡΑΣΗ ΜΟΥ, ΕΙΧΑ ΠΕΙ: ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΤΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ 500.000 ΔΡΧ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

 

Κύριοι Συνεταίροι

Σήμερα καλείστε να ψηφίσετε ΝΑΙ στις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ για το καλό όλων ΜΑΣ, αλλά και για το καλό του Ιστορικού αυτού Ιδρύματος που οι παππούδες το οραματίστηκαν και το Ιδρυσαν για να μην χάνουμε τα σπίτια ΜΑΣ από τους Τοκογλύφους και ΟΧΙ το ίδιο το Ίδρυμα να μας πάρει τα ΣΠΙΤΙΑ.

Όπως γνωρίζετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ είναι το ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΟΡΓΑΝΟ το δυνάμενο να λάβει αποφάσεις επί παντός θέματος που αφορά το Ίδρυμα.

 

Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. εισαγγελέας Λαμίας θα μου ξαναπεί:

ΑΦΟΥ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ κ. Δημητρακόπουλε

ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

ΠΩΣ ΕΓΩ ΘΑ ΔΙΑΤΑΞΩ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ;

 

 

 

@@@@@@@@@@@@@

 

 

ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ Σ.Τ.Λ. 

https://kinmersynla.blogspot.com

 

ΔΕΙΤΕ  ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

https://www.youtube.com/channel/UCA_Vo8_CBxyv9_q5HMas6nw/videos

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΕΝΤΟΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"