MNU

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ...Στηρίξτε μας...Διαφημιστείτε στο ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ – Σας βλέπουν χιλιάδες μάτια και ταυτόχρονα στηρίζετε οικονομικά το ΚΙΝΗΜΑ μας για να ανταπεξέρχεται σε δικηγορικά και δικαστικά έξοδα.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Η Ενάτη (14/6/2009) η Δεκάτη (9/6/2010) & η Ενδεκάτη (1/6/2011) Ομιλία μου, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Σ.Τ.Λ.

 

Η Ενάτη (14/6/2009)  η Δεκάτη (9/6/2010)  & η Ενδεκάτη (1/6/2011) Ομιλία μου, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Σ.Τ.Λ.

 






Η δικαιοσύνη επί τέλους κάθισε στο σκαμνί του Τριμελούς Κακουργιοδικείου του Εφετείου Λαμίας τα 24 στελέχη της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας 



Αν όμως τα Μ.Μ.Ε. της πόλης μου της Λαμίας έκαναν το ΚΑΘΗΚΟΝ  τους και ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΣΑΝ από το έτος 2000 τις ΟΜΙΛΙΕΣ μου, η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ δεν θε έπεφτε έξω με όλα τα επακόλουθα..

 

 

 



 





ΚΩΣΤΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Αγαπητοί Συνεταίροι - Μεριδιούχοι της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, tώρα που το νερό μπήκε στο αυλάκι και η δικαιοσύνη επί τέλους κάθισε στο σκαμνί του Τριμελούς Κακουργιοδικείου του Εφετείου Λαμίας τα 24 στελέχη της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας θα σας ανεβάζω κάθε ημέρα και από μία από τις Ομιλίες μου ως Πρόεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ Συνεταίρων - Δανειοληπτών - Εγγυητών της Σ.Τ.Λ. με τίτλο " Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΕΙΑ". 

Η Ομιλίες μου είναι καταγεγραμμένες στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ των Γενικών Συνελεύσεων της Σ.Τ.Λ. και όλα αυτά τα γνώριζε - γνωρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά επειδή ήταν στο Μεγάλο Κόλπο έκανε το κοροΐδο για να πάρει τα Ακίνητα των κ.κ. Συνεταίρων σε εξευτελιστικές τιμές και να τα δώσε σε Funds.

 

ΙΔΟΥ Η  ΕΝΑΤΗ ΟΜΙΛΙΑ  ΜΟΥ

 

9Η ΟΜΙΛΙΑ

 

Η Ομιλία του Κώστα Γ. Δημητρακόπουλου( Προέδρου των Συνεταίρων Δανειοληπτών-Εγγυητών της Σ.Τ.Λ.)

Προς τη Γενική Συνέλευση της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ

Της 14ης Ιουνίου 2009

 


Αγαπητοί Συνεταίροι

Είμαι ο Νόμιμος Πρόεδρος των Συνεταίρων Δανειοληπτών – Εγγυητών του Ιδρύματός Μας και με Δικαστική Βούλα. Ο Σύλλογός μας έχει εγκριθεί νόμιμα από τα Δικαστήρια της Πόλης Μας.

Σήμερα εδώ πρέπει να κουβεντιάσουμε, να γίνει διάλογος και να φτιάξουμε κοινή γραμμή Αγώνα για να λυθούν τα χρονίζοντα προβλήματά Μας.

Κύριοι Συνεταίροι σήμερα πρέπει να υπάρχει Ενότητα, κοινή Δράση, Διαπαραταξιακά και όχι Κομματικά να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα Δίκαια και μόνο Αιτήματά Μας..


Αγαπητοί Συνεταίροι,

Διαπράχθηκαν απάτες κατά συναυτουργία και κατά εξακολούθηση από υπαίτιους που διέπρατταν απάτες κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος του Ιδρύματός Μας από τις οποίες απάτες προξενήθηκε ιδιαίτερα μεγάλη ζημία. Αυτή τη στιγμή διενεργείται κύρια Ανάκριση από την κυρία Ανακρίτρια Λαμίας.

Οι απάτες αυτές θεμελιώνονται α) από το ΠΟΡΙΣΜΑ της Τραπέζης της Ελλάδος και β) από το ΠΟΡΙΣΜΑ του Σ.Δ.Ο.Ε (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος). Τα πλημελλήματα έχουν παραγραφεί λόγω 5ετίας, αλλά υπάρχουν κακουργηματικές Πράξεις που παραγράφονται στην 20ετία, δεν θα την γλιτώσει κανένα.

 

Αγαπητοί Συνεταίροι,


Σας μοίρασα ένα βιβλιαράκι που αποτελείτε από 28 σελίδες. Είναι αποσπάσματα από την ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ – ΠΟΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ του Σ.Δ.Ο.Ε ((Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος), με αριθ. Εντολής Ελέγχου 986/99…και αριθ. Εισαγγελικής Παραγγελίας 2506/99…Διαβάζουμε τα εξής:

1) Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και του Εποπτικού Συμβουλίου δανειστήκανε χωρίς φειδώ 819.000.000 δρχ.

2) Έγιναν κατά συρροή υπερβάσεις στα Εγκριτικά Πιστοδοτικά όρια και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς την έγκριση του Αρμόδιου Εγκριτικού Κλιμακίου.

3) Χορηγήθηκαν υπέρογκα δάνεια χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών.

4) Έγιναν υπερεκτιμήσεις στις αξίες των Ακινήτων.

5) Πολλά μέλη του Δ.Σ και του Ε.Σ. εκλέχτηκαν στη Διοίκηση για προσωπικό και μόνο όφελος.

6) Εκατοντάδες είναι τα Δάνεια που χορηγηθήκανε Μεροληπτικά.

7) Στην Cofiplan με Έδρα το Λουξεμβούργο χορηγήθηκε δάνειο 786.000.000 δρχ.

8) Σαραντατέσσερις (44) Συνεργαζόμενοι Δικηγόροι δεν απέστειλαν εμπρόθεσμα τα Γραμμάτια για λήψη μέτρων και έτσι παραγράφησαν μετά πάροδο τριετίας και το Ίδρυμά Μας ζημιώθηκε 507.000.000 δρχ. Εγώ είμαι της γνώμης να τα πληρώσουν οι ίδιοι οι Δικηγόροι – χρήματα έχουν, έτσι κατέθεσα και στην κ. Ανακρίτρια.

9) Σε όλο αυτό το Κύκλωμα εμπλέκονται και Δημόσιες Υπηρεσίες ήτοι: Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, τμήμα εντελλομένων πληρωμών Δημοσίων Έργων.

10) Ο Αχιλλέας Βόττας κατηγορείτε με δεκάδες κακουργηματικές Πράξεις.

Αντιθέτως εγώ κύριοι Συνεταίροι,

έβαλα στην τσέπη μου 2.500.000 δρχ.(10.000 ευρώ) / Κατέβαλα σε μετρητά 10.000.000 δρχ./ Η Σ.Τ.Λ. μου πήρε 3 Ακίνητα αξίας 200.000.000 δρχ. (600.000 ευρώ) / μου ζητάει 10.000.000 δρχ. για Ενοίκια που με αφήνει και μένω μέσα / Μου ζητάει επιπλέον 100.000 ευρώ για να ΞΕΧΡΕΩΘΩ / Σε Επιστολή μου να κατέβω ως Υποψήφιος για το Δ.Σ. μου απάντησε εγγράφως ότι τις οφείλω ακόμα πολλά χρήματα και το Καταστατικό αναφέρει αν χρωστάς δεν βάζεις Υποψηφιότητα για το Δ.Σ. / ΕΓΩ ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΑ - ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΩ / Χιλιάδες όμως κ.κ. Συνεταίροι υποκύψανε στους Τοκογλυφικούς εκβιασμούς του Ιδρυματός Μας....

Κατέθεσα ΜΗΝΥΣΗ για ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ μέσω Αστυνομίας και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Κωσταρέλλος την πάει από Συρτάρι σε Συρτάρι επί 3.5 Χρόνια Τώρα, για να περάσει η 5ετία και να παραγραφεί.. / Οι Βουλευτές της Φθιώτιδας ΜΟΥΓΚΑ / Τα Μ.Μ.Ε. = ΜΟΥΓΚΑ / Οι κ.κ. Βουλευτές της Φθιώτιδας σιωπούν επί 10 χρόνια τώρα. / Η Σ.Τ.Λ. όπως συμπεριφέρθεικε σε μένα συμπεριφέρθηκε και σε χιλιάδες άλλους Μικρο-Οφειλέτες / ΟΧΙ όμως και σε ΜΕΓΑΛΟ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ.... / Το Πρόβλημα λοιπόν δεν αφορά μόνο ΕΜΕΝΑ αφορά την Μισή Φθιώτιδα...


ΟΛΑ ΑΥΤΑ Αγαπητοί Συνεταίροι επί 10 χρόνια τώρα οι Διοικήσεις του Νίκου Δασκαλόπουλου μας καλούσαν να τα αγνοήσουμε, και ο ίδιος τους ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕ για να περνάνε τα χρόνια και να παραγραφούν τα αδικήματα, αλλά το ίδιο διαπιστώνω και με την νέα Διοίκηση του Δημήτρη Καρδάκου, δεν άλλαξε τακτική και Δημοσιεύοντας έναν ΑΡΝΗΤΙΚΟ Ισολογισμό της τάξεως του ΜΕΙΟΝ 1.100.000 Ευρώ είναι σαν να μας λέει ετοιμαστείτε να Σας Ξεσπιτώσουμε Εσάς τους Μικρο-οφειλέτες για να καλύψουμε το τεράστιο αυτό έλλειμμα. Μήπως όμως το έλλειμμα είναι πολλαπλάσιο και δεν το λένε για να μην βγούμε με τα παλούκια για να διεκδικήσουμε τα Δίκαια Συμφέροντά Μας.

Όπως βλέπετε κ.κ. Συνεταίροι το Συνεταιριστικό πνεύμα χάθηκε από την πλευρά των Διοικούντων και δεν απομένει  πλέον να απαιτήσουμε  ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ να υλοποιήσει το Ίδρυμά Μας μόνο του τα ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, διαφορετικά θα μας θάψουν όλους …ήδη έχουν πεθάνει Συνεταίροι από τους έμμεσους εκβιασμούς των προηγούμενων Διοικήσεων, επίσης εκατοντάδες Συμεταίροι έχουν αρρωστήσει από τις ενέργειες των Διοικούντων και να μην ξεχνάμε αυτούς που έχουν εγκαταλείψει τη Λαμία και εργάζονται σε άλλες πόλεις και σε άλλες χώρες για να ξεχρεώσουν τα αξεχρέωρτα….



Όπως βλέπετε αγαπητοί κ.κ. Συνεταίροι μόνο με αυτους τους κυριους εκαναν κουμάντο οι Διοικησεις Δασκαλόπουλου και Καρδάκου.

Ε! Λοιπόν από Εμέ έχετε ένα μεγάλο ΟΧΙ, ήδη σας το έχω αποδείξει 10 χρόνια τώρα,  εγώ δεν εγκαταλείπω τα ακίνητά μου (Μολών Λαβέ) – και επίσης νιώθω απλά αηδία για τις συμπεριφορές σας, διότι δεν υπάρχει ίχνος ντροπής εκ μέρους σας… άκουστε  κ.κ. Συνεταίροι 22 Δις μεθοδευμένο κουκούλωμα με 20% φτώχεια στη χώρα.

Πράγματι η ασυδοσία των Διοικούντων μας κύριοι είναι πλήρης !!!...Φίλοι μου μην τους ανέχεστε άλλο, ούτε ηλίθιοι είμαστε ούτε υπνωτισμένοι !!! Το δίκιο Φίλοι μου είναι με το μέρος μας, απλώς αυτοί είχαν περιστασιακά την Πολιτική την Δικαστική και την Μιντιακή εξουσία με το μέρος τους, τώρα όμως πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα, και αν δεν τα αλλάξουν αυτοί θα τα αλλάξουμε Εμείς…Μπορούμε αν είμαστε γροθιά, διότι όλοι μας είμαστε θύματα της κακοδιαχείρισης των Διοικούντων Μας και Νέο-Δημοκράτες και Πασόκοι και ΚΚΕδες, αλλά και όλων των άλλων μικρότερων Πολιτικών Κομμάτων.


Σας ενημερώνω όμως Αγαπητοί μου Φίλοι ότι είναι εκατοντάδες οι κ.κ. Συνεταίροι που εγκαταλείψανε τα ακίνητά τους, διότι δεν αντέχανε τους Κλητήρες, τους Πλειστηριασμούς και τα δεκάδες Δικαστήρια (εδώ φαίνεται η Άνιση μεταχείριση / στους Μεγαλο-οφειλέτες η Διοίκηση δεν συμπεριφέρθηκε έτσι βάναυσα, διότι δεν ήταν του χεριού τους, ενώ τους Μικρο-οφειλέτες τους έκανε ότι ήθελε) πολλοί Συνεταίροι εργάζονται ήδη τώρα μακριά από την πόλη τους, αλλά και από την ίδια τους την χώρα…

Επί μια 10ετία τώρα μεθοδεύεται από το Ιδρυμά Μας η Συστηματική Οικονομική – Ηθική και Κοινωνική καταστροφή των Μικρο-οφειλετών που ο Νίκος Δασκαλόπουλος μας αποκαλούσε Μπαταξήδες.

Επίσης οι δύο Τηλεοπτικοί Σταθμοί της πόλης μου αρνούντο και αρνούνται μέχρι και σήμερα κατηγορηματικά να με παρουσιάσουν στα Δελτία Ειδήσεων και στις διάφορες Συνεντεύξεις που δίνανε οι Διοικήσεις του Ιδρύματός Μας, ώστε να ακούγονται όλες οι φωνές. Αυτή όμως κ.κ. Συνεταίροι δεν είναι Δημοσιογραφία. Η Δημοσιογραφία φίλοι μου είναι λειτούργημα και δεν επιτρέπεται να σιωπούν τα δυο Λαμιώτικα Κανάλια μπροστά στον Δίκαιο Αγώνα Μου;

Η Νέα Διοίκηση του Δημήτρη Καρδάκου δημοσίευσε ένα Ισολογισμό ακριβώς αντίθετο από τους Ισολογισμούς του Νίκου Δασκαλόπουλου. Ενώ ο Δασκαλόπουλος συνέτασσε θετικούς Ισολογισμούς και οι οποίοι παρουσιάζανε κέρδη κάθε χρόνο της τάξεως των 600.000 Ευρώ κατά μέσω όρο για τους δικούς του λόγους, η νέα Διοίκηση του Δημήτρη Καρδάκου δημοσίευσε ήδη Ισολογισμό με μειον 1.100.000 Ευρώ και διερωτώμαι για ποιο λόγο;; Ποιοι Ισολογισμοί ήταν μαϊμού του Δασκαλόπουλου ή του Καρδάκου και αν ο Καρδάκος έχει δίκιο, γιατί δεν αφαιρεί τα Πανωτόκια δηλαδή τις Κεφαλαιοποιήσεις των Τόκων ανά Εξάμηνο – εφαρμόζοντας και το νόμο του Κώστα Καραμανλή περί Πανωτοκίων και έτσι να Ξεχρεωθούμε ευκολότερα ;;;

Γιατί Φίλοι Συνεταίροι και η Νέα Διοίκηση Συγκαλύπτει και αυτή το Μέγα Οικονομικό Σκάνδαλο των 22 Δις χρυσών δραχμών ;; Γιατί συγκαλύπτει και τους Συγκαλυψίες, δηλαδή την προηγούμενη Διοίκηση του Νίκου Δασκαλόπουλου;;

ΑΡΚΕΤΑ ΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ κύριοι Συνεταίροι, πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτό το παιχνίδι σε βάρος των Μικρο-οφειλετών.

Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με νόμο αποφάσισε να αφαιρεθούν τα Πανωτόκια.

Η Αγροτική τα αφαίρεσε μόνη της. Το δικό μας Ίδρυμα γιατί δεν αφαιρεί τα Πανωτόκια με το Λογιστήριό του;. Μήπως πιέζεται από τους Δικηγόρους φίλους του;.

Σε συζήτηση ελέχθει ότι πρέπει να βγεί Δικαστική απόφαση, και να την κερδίσει κάποιος Συνεταίρος και μετά η Σ.Τ.Λ. να αφαιρέσει τα Πανωτόκια.

Εγώ φίλοι μου από την αρχή προσπάθησα Δικαστικά να κερδίσω μια τέτοια Δικαστική Απόφαση και ενώ είχα όλα τα παραστατικά και τα παρέδωσα στον Δικηγόρο μου, αυτός συνεργαζόμενος με το Ιδρυμά Μας τάπαιρνε και από μένα και ταυτόχρονα δούλευε μόνο για τα Συμφέροντα της Σ.Τ.Λ. και όχι για τα δικά μου.

Πιστεύω ότι την ίδια τακτική θα ακολουθήσανε και άλλοι Δικηγόροι.

Με αυτές τις Μεθόδους και με άλλες πολλές οι Μικρο-Οφειλέτες Συνεταίροι χάνανε όλα αυτά τα χρόνια τις Δίκες στα Δικαστήρια της Φθιώτιδας.

Αν όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι Δικηγόροι της Λαμίας γνωρίζανε για τις Καραμπινάτες Κεφαλαιοποιήσεις των Τόκων πάνω στα Γραμμάτια και μετέπειτα στις ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, αλλά κανένας Δικηγόρος δεν πήγε ενάντια στο Ίδρυμά Μας, διότι έτσι γεμίζανε τις τσέπες τους σε βάρος των κ.κ. Συνεταίρων.

Το Ίδρυμά Μας κύριοι Συνεταίροι σκόπιμα ενεργεί ΑΝΙΣΑ - με δυο σταθμά - δηλαδή αλλιώς συμπεριφέρεται στους Μικρο-Οφειλέτες και διαφορετικά τους Μεγαλο-οφειλέτες και στους υπεύθυνους της λεηλασίας του Ιδρύματός Μας.

Τους Μικρο-οφειλέτες τους κυνήγησε ανελέητα και τους χτύπησε όπως χτυπάμε τα χταπόδια, ενώ αντιθέτως τους Μεγαλο-Οφειλέτες τους αφήσανε οι Διοικήσεις του Νίκου Δασκαλόπουλου σκόπιμα να ξεφύγουν.

 

Αγαπητοί μου φίλοι, η περίπτωσή μας αντιστρέφεται μόνο με την νόμιμη αφαίρεση των Κεφαλαιοποιήσεων των Τόκων επί των Γραμματίων και των Συμβάσεων.

 

Αρκετά υποφέραμε από το Ίδρυμά Μας μην συνεχίσουμε να παραμένουμε Θύματα του εσαεί.

Η Σ.Τ.Λ. μαύρισε χιλιάδες Συνεταίρους και δεν μπορούμε τώρα να χρηματοδοτηθούμε από άλλες Τράπεζες.

 

Γιατί κ. Καρδάκο δεν καταθέσατε ακόμη Μηνύσεις κατά των Υπευθύνων της λεηλασίας των 22 Δις χρυσών δραχμών;;

Γιατί κ. Καρδάκο δεν καταθέσατε ακόμα Μηνύσεις κατά των Συγκαληψιών του Οικονομικού Μας Σκανδάλου της προηγούμενης Διοίκησης του Νίκου Δασκαλόπουλου.

Γιατί κ. Καρδάκο επιμένετε και εσείς να συγκαλύπτετε  την Διοίκηση που κατασπατάλησε τα 22 Δις χρυσές δραχμές και καλείτε τώρα μόνο εμάς τους Μικρο-οφειλέτες να πληρώσουμε το Μάρμαρο με αυξημένα τα Κεφάλαιά τους κατά 1000% αντί να οδηγήσετε τους υπεύθυνους στη φυλακή;

Γιατί κ. Καρδάκο επιμένετε κι΄εσείς να μην αφαιρείτε τις Κεφαλαιοποιήσεις των Τόκων από τα Γραμμάτια και από τις Συμβάσεις; Αυτές οι Κεφαλαιοποιήσεις είναι και τα λεγόμενα Πανωτόκια που η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή διέταξε με νόμο να αφαιρεθούν; Γιατί δεν εφαρμόζετε τον νόμο; Είστε υπεράνω των νόμων;

Ακούστηκε ότι ο Νίκος Δασκαλόπουλος αφήρεσε το 80% των τόκων – Μα οι Κεφαλαιοποιήσεις των Τόκων ήταν της τάξεως των 1000% άρα τι μειώσεις έγιναν;

Να αφαιρέσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το Ίδρυμά μας τα Πανωτόκια και όχι οι κ.κ. Συνεταίροι να καταξοδεύονται στα Δικαστήρια πληρώνοντας Δικηγόρους, για να αποδείξουν το δίκιο τους.

Κύριε Δημήτρη Καρδάκο γιατί δεν κάνετε κι’ Εσείς ως οφείλετε και εκ του νόμου Μηνύσεις κατά των Υπευθύνων του Μέγα Οικονομικού Σκανδάλου του Αιώνα των 22 Δις χρυσών δραχμών; Βρέθηκε ένα άδειο χρηματοκιβώτιο – εσείς δημοσιεύσατε έναν αρνητικό για πρώτη φορά Ισολογισμό της τάξεως του μειον 1.100.000 Ευρώ. Γιατί συγκαλύπτετε κι εσείς αυτούς που καταστρέψανε εκατοντάδες Οικογένειες του Νομού Μας. Γιατί δεν τους οδηγείτε στον Εισαγγελέα, από ποιόν περιμένετε από εμέ;, από κάποιους άλλους; – Εσείς έχετε όλα τα στοιχεία, αλλά και την Οικονομική ευχέρεια για να δικαστούν οι Υπεύθυνοι.

Τώρα κύριοι Συνεταίροι η Νέα Διοίκηση του Δημητρίου Καρδάκου σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος θα πάει στην εύκολη λύση θα καλέσει εμάς τους Μικρο-οφειλέτες να πληρώσουμε το Μάρμαρο με ΞΕΣΠΙΤΏΜΑΤΑ και με τη δικαιολογία της  Διεθνούς Οικονομικής Κρίσης, ξεχνώντας σκόπιμα ότι τα 22 ΔΙΣ χρυσές δραχμές εξανεμίθησαν επί εποχής Αθαν. Τριανταφυλλόπουλου και ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΜΕ και τους συγκαλύπτουν ακόμα.

Φίλοι Συνεταίροι,  μην δειλιάσετε όταν Σας πει η Διοίκηση ότι θα πληρώσετε το 5πλάσιο της Μερίδας….αυτά τα έχουμε ξανακούσει. Αυτά δεν μπορούν να υλοποιηθούν, είναι ο μπαμπούλας τους για να σας φοβίζουν και να σας κάνουν ότι θέλουν.

Αντί οι Διοικήσεις Μας να έχουν Συνεταιριστικό πνεύμα, αυτές απαλλάσσουν τους υπευθύνους της λεηλασίας των 22 Δις χρυσών δρχ και ζητάνε από τους Μικρο-οφειλέτες να πληρώσουν το μάρμαρο. Ε όχι φτάνει πια – αρκετά Σας ανεχθήκαμε να συγκαλύπτετε τους υπεύθυνους δεν πάει άλλο.

Το ϊδρυμα που ιδρύσανε οι παππούδες Μας το ιδρύσανε για να φτιάξουμε σπίτια και να μπούμε μέσα. Δεν το ιδρύσανε για να παίξουν τα Χρήματα των κ.κ. Συνεταίρων στο Χρηματιστήριο, ούτε να χορηγούν δάνεια των εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών χωρίς Εγγυήσεις και σήμερα αντί να είναι αυτοί στη φυλακή διοικούν και το Ίδρυμά Μας και θέλουν να μας πάρουν και τα σπίτια μας.

Καταλαβένετε πολύ καλά κυριοι Συνεταίροι για ποιόν ομιλώ ... αν υπάρχουν τώρα και μερικοί που δεν τον γνωρίζουν ας το μάθουν λοιπόν. Στον κ. Παπαδημητρίου απευθύνομαι που ήταν στο 4ο Κλιμάκιο που χορηγούσε τα Μεγάλα Δάνεια χωρίς εγγυήσεις όπως αναγράφεται και στο ΠΟΡΙΣΜΑ του Σ.Δ.Ο.Ε (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) και όμως παρέμεινε σε όλες τις Διοικήσεις από το 1980 μέχρι και σήμερα και τιμήθηκε και από τον Νίκο Δασκαλόπουλο σε Γενική Συνέλευση για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Ίδρυμά Μας. Αλλά και για το καλό του Ιδρύματός μας προσχώρησε στην Ομάδα του κ. Καρδάκου – κακό δεν είναι, αλλά πώς μόνο αυτός παρέμεινε ως μέλος του Δ.Σ. από το 1980 μέχρι και σήμερα; δεν σας παραξενεύει; Τι ρόλο παίζει;;

Κύριοι Συνεταίροι,  σήμερα πρέπει να ψηφίσουμε σε όλα ΟΧΙ εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά μας και την αγανάκτησή Μας, διότι δεν πάει άλλο.

Οι Υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη και οι κ.κ. Συνεταίροι να μην πληρώνουν τις παράλογες Τοκογλυφικές απαιτήσεις των Διοικούντων το Ίδρυμά Μας..

ΖΗΤΑΩ

1) Να Αφαιρεθούν τα Πανωτόκια (οι παράνομες δηλαδή Κεφαιοποιήσεις των Τόκων ανά εξάμηνο στα ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ και στις ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ) από όλους τους κ.κ. Συνεταίρους και όχι να συρόμεθα σε ατέρμονους Δικαστικούς Αγώνες και να διασυρόμεθα στα Δικαστήρια.

2) Η Νέα Διοίκηση να καταθέσει Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την διασπάθιση των 22 Δις χρυσών δραχμών. Τα πλημμελήματα έχουν παραγραφεί υπάρχουν όμως Κακουργηματικές Πράξεις που ισχύουν επί μια 20ετία…δεν θα την γλιτώσει κανένας, θα οδηγηθούν όλοι οι υπεύθυνοι στις φυλακές.

3) Μέχρι να υλοποιήσει η Νέα Διοίκηση του Δημήτρη Καρδάκου αυτές τις δύο Δίκαιες Απαιτήσεις κύριοι Συνεταίροι πρέπει να βρισκόμαστε στις Επάλξεις για την προστασία των Δικαιωμάτων Μας.

Φίλες και Φίλοι Συνεταίροι θα συναινέσετε κι εσείς σήμερα με την ψήφο Σας στη Συγκάλυψη όλων αυτών των Σκανδάλων και θα τιμωρήσετε με ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ τους Μικρο-Οφειλέτες Συνεταίρους συγγενείς και Φίλους Σας που κάποτε δεχθήκανε να Σας υπογράψουν ως Εγγυητές ???

Το επικείμενο Ξεσπίτωμα 100δων Οικογενειών του Νομού Φθιώτιδας αντιστρέφεται μόνο, αν ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ από την ίδια την Τράπεζά Μας ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ που ανεβάσανε το ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ με Γεωμετρική Πρόοδο σε δυσθεόρατα Ύψη...

 

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.

 

 

ΙΔΟΥ Η ΔΕΚΑΤΗ ΟΜΙΛΙΑ  ΜΟΥ

 

ΟΜΙΛΙΑ 10η

 

Ομιλία του Κώστα Γ. Δημητρακόπουλου

Προέδρου των Συνεταίρων Δανειοληπτών – Εγγυητών

Της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας την 9η Ιουνίου 2010

 

 Σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις των κ.κ. Μετόχων τηςΣυνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας έχω καταγγείλειεπανειλημμένα τα κακώς κείμενα στη διαχείριση των Οικονομικών του Ιδρύματός Μας και ιδιαίτερα κατά πρώτον το ανηλεές κυνηγητό των Δανειοληπτών –Εγγυητών Μετόχων, την διόγκωση των οφειλών τους με υπερβολικούς τόκους και τους επιγενόμενους Πλειστηριασμούς των ακινήτων τους, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο Κοινωνικό πρόβλημα στο Νομό μας στο οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση. 


Από τα πλέον αδικηθέντα μέλη της Τράπεζας είμαι και εγώ ο καταγγέλλων, οοποίος κλήθηκα να πληρώσω καταχρηστικά υπερβολική οφειλή σε σχέση με το δάνειο που πήρα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσω όλα μου τα ακίνητα, αλλά και όταν ζήτησα στοιχεία από το ΄Ιδρυμά μας για να αποδείξω τις παράνομες πράξεις που έγιναν σε βάρος μου είτε Δικαστικά είτε Εξώδικα η Διοίκηση αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να καταθέσω Μήνυση εναντίον του νομίμου εκπροσώπου και πρώην Διοικητού του Ιδρύματός μας Νικολάου Δασκαλόπουλου για παράβαση καθήκοντος, ο οποίος παραπέμφθηκε και δικάστηκε πρόσφατα πλην όμως η Δίκη δεν τελείωσε διότι η πλευρά Δασκαλόπουλου ζήτησε αναβολή της Δίκης, διότι τα γνήσια Γραμμάτια-Συναλλαγματικές που επέδειξα στον κ. Εισαγγελέα Λαμίας ήταν μεν στην εφημερίδα «Σεισάχθεια» της 5 Οκτωβρίου 2006, αλλά δεν ήταν στα αναγνωστέα έγγραφα. Τα γνήσια Γραμμάτια-Συναλλαγματικές τις επέδειξα όμως στο Προεδρείο αμέσως.

Στη Δίκη της 29ης Μαΐου 2010 ήταν αποκαλυπτική η θέση των εκπροσώπων του Ιδρύματός μας όπου αποδείχθηκε ο καταχρηστικός τρόπος που ασκούν την εξουσία τους και η περιφρόνηση τους προς τους κ.κ. Συνεταίρους του Ιδρύματός Μας



Έχω καταγγείλει επανειλημμένα και Δικαστικά και Εξώδικα την κακή διαχείριση των Οικονομικών του Ιδρύματός Μας και έχω ζητήσει μαζί με τον αείμνηστο Γραμματέα του Συλλόγου μαςΣάββα Κουτσοχιώνη, αλλά και τον Γεώργιο Μανδηλά - με τον οποίο εντελώς άδικα και, προκλητικά αντιδικεί το Ίδρυμά Μας μη αναγνωρίζοντάς του την ιδιότητα του Μετόχου - τα Πορίσματα Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος επί της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, πλην όμως η θέση των Τραπεζών ήταν αρνητική αφού επικαλούνται συνεχώς το υπηρεσιακό απόρρητο. 

 


Κατήγγειλα επανειλημμένα ότι το υπηρεσιακό απόρρητο δεν μπορεί να είναι σημαντικότερο από τις αξιόποινες κακουργηματικές πράξεις που διαπιστώνονται στους ελέγχους του Ιδρύματός Μας. Με επίμονες προσπάθειες του ΓεωργίουΜανδηλά τελικά ήρθαν στα χέρια μας τα Πορίσματα Ελέγχου των ετών 2005, 2006 από τη μελέτη των οποίων προέκυψε ότι το Ίδρυμά Μας έχει υποστεί ζημιά εκατομμυρίων ευρώ από Δάνεια ταοποία έδωσε και τα οποία κατά πρώτον δε μπορούν ναεισπραχθούν πλέον, κατά δεύτερον από Δάνεια στα οποία δενυπάρχουν Εγγυήσεις και είναι εντελώς αμφίβολη η δυνατότητααποπληρωμής τους και τρίτον από Δάνεια από τα οποία έχειεπέλθει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στη πληρωμή τους και δενυπάρχουν οι εγγυήσεις ότι θα πληρωθούν.

Αποδείχθηκε από τα Πορίσματα αυτά ότι ελάχιστα Δάνεια πληρούν τα απαραίτητα Τραπεζικά κριτήρια και θα πρέπει να γνωστοποιηθεί στη Σημερινή Γενική Συνέλευση με καθαρότητακαι διαφάνεια - ποιοι πήραν τα δάνεια, ποιοι τους τα έδωσαν χωρίς Εγγυήσεις και ποιοι είναι υπεύθυνοι που δεν εισπράχθηκαν.

 

Αποδεικνύεται ότι απλά και μόνο η απομάκρυνση του Προέδρου του Ιδρύματός μας Νικολάου Δασκαλόπουλου τον Φεβρουάριο του 2009 από την Τράπεζα της Ελλάδος για λόγους κακοδιαχείρισης και λόγω των σε βάρος του καταγγελιών δεν αρκεί και θα πρέπει η σημερινή Διοίκηση με συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και με συγκεκριμένες καταγγελίες στις Δικαστικές Αρχές να αποδείξει ότι θέλει την αλήθεια και την διαφάνεια και την τιμωρία όλων των ενόχων.

 

Σας καταθέτω:

 

1)   Την Πράξη Παράβασης Καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση του Νικολάου Δασκαλόπουλου σε βάρος μου και συνέπεια και σε βάρος όλων των κ.κ. Συνεταίρων.

 

2)  Την Εφημερίδα «ΤΟΛΜΗ» της 1ης Απριλίου 2002.

3)  Την Εφημερίδα «ΤΟΛΜΗ» της 15ης Απριλίου 2002.

4)  Την Εφημερίδα «ΤΟΛΜΗ» της 10ης Μαΐου 2002.

5)  Την Εφημερίδα «ΤΟΛΜΗ» της 1ης Ιουνίου 2002.

6)       Την Εφημερίδα «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ» της 5ης Οκτωβρίου 2006.

7)       Την Εφημερίδα «ΤΟΛΜΗ» του Ιανουαρίου 2010. 

 

 

 

ΙΔΟΥ Η ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΟΜΙΛΙΑ  ΜΟΥ

 

 

11η ΟΜΙΛΙΑ

Η ομιλία μου στη Γενική Συνέλευση Της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ  της 1ης Ιουνίου 2011


Αγαπητοί κ.κ. Συνεταίροι,           

Σεβαστά Μέλη του Δ.Σ, ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ σε αυτό το βήμα που μιλάω για πολλά χρόνια για τα κακώς κείμενα στο Ίδρυμά Μας. Είμαι και ως απλός Συνεταίρος, αλλά και ως Πρόεδρος των Δανειοληπτών Συνεταίρων - Εγγυητών του Ιδρύματός Μας.

ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ παρά το ανηλεές κυνηγητό που δέχομαι από το Ίδρυμά Μας όλα αυτά τα χρόνια με Δικαστήρια ΑΣΤΙΚΑ και ΠΟΙΝΙΚΑ, που αποτέλεσμα είχαν να με ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ οικονομικά, αφού μου πήραν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ότι είχα και δεν είχα.

Κι αφού με εξόντωσαν οικονομικά και περιουσιακά μεθόδευσαν και την ΗΘΙΚΗ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου ΕΞΟΝΤΩΣΗ, αλλά δεν τα κατάφεραν αφού στις 14 Απριλίου 2011 ΑΘΩΩΘΗΚΑ από τα Δικαστήρια της Λαμίας σε Μήνυση που μου είχε κάνει ο πρώην Πρόεδρος κ. Δασκαλόπουλος, επειδή δήθεν τον συκοφάντησα σε Ανοιχτή μου Επιστολή στον Λαμιακό Τύπο..

Ε λοιπόν εγώ αθωώθηκα και είμαι πάλι εδώ. Μια αλογόμυγα στα πλευρά τους, όπως έλεγε ο Σωκράτης, για να τους ελέγχω, να τους πιέζω, να τους στηλιτεύω. Και αν γίνει και κάτι σωστό απ’ την πλευρά τους να τους επιβραβεύσω.

Σήμερα δεν θα σας κουράσω με την προσωπική μου ιστορία που άλλωστε είναι γνωστή όλα αυτά τα χρόνια.

Φίλοι Συνεταίροι,

Το Ίδρυμά Μας δεν κατέστρεψε μόνο εμένα, αλλά και χιλιάδες άλλους Συνεταίρους βάζοντάς μας και στον Τειρεσία.

Σήμερα θέλω από αυτό εδώ το βήμα κ. Καρδάκο να μου απαντήσετε σε μερικά ερωτήματα και αφού μου απαντήσετε, ΕΣΕΙΣ κ.κ. Συνεταίροι θα αποφασίσετε τι πρέπει να ψηφίσετε στο πέρας της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης..

1ον: Είναι αληθές ότι δόθηκαν χαριστικά δάνεια απ’ την Τράπεζά μας σε Πολιτικά πρόσωπα δηλαδή δάνεια με ευνοϊκούς όρους; Παραθέτω αναρτήσεις ιστοσελίδας των Αθηνών, στις 17-4-2011 και στις 13-4-2011.

2ον: Γνωρίζετε κύριε Καρδάκο αν έχουν ασκηθεί 68 διώξεις σε μέλη των Δ.Σ. απ’ την Εισαγγελία Λαμίας και για ποια αδικήματα; Διότι κ.κ. Συνεταίροι διαπράχθηκαν απάτες κατά συναυτουργία και κατά εξακολούθηση από υπαίτιους που διέπρατταν απάτες κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος του Ιδρύματός Μας από τις οποίες απάτες προξενήθηκε ιδιαίτερα μεγάλη ζημία.


Οι απάτες αυτές κύριοι Συνεταίροι θεμελιώνονται

Α) από το ΠΟΡΙΣΜΑ της Τραπέζης της Ελλάδος και 

Β) από το ΠΟΡΙΣΜΑ του Σ.Δ.Ο.Ε (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος). Τα Πλημμελήματα κύριοι Συνεταίροι έχουν παραγραφεί λόγω 5ετίας, αλλά υπάρχουν ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ που παραγράφονται στην 20ετία και δεν θα την γλιτώσει κανένας.

 

Α­γα­πη­τοί Συ­νε­ταί­ροι,

1) Τα Μέ­λη των αμαρ­τω­λών Διοι­κή­σε­ων δα­νει­στή­κα­νε χω­ρίς φει­δώ 819.000.000 δρχ.

2) Έ­γι­ναν κα­τά συρ­ρο­ή υ­περ­βά­σεις στα Ε­γκρι­τι­κά Πι­στο­δο­τι­κά όρια και σε πολ­λές πε­ρι­πτώ­σεις χω­ρίς την έ­γκρι­ση του Αρ­μό­διου Ε­γκρι­τι­κού Κλι­μα­κί­ου.

3) Χο­ρη­γή­θη­καν υπέ­ρο­γκα δά­νεια χω­ρίς την προ­σκό­μι­ση δι­καιο­λογη­τι­κών.

4) Έ­γι­ναν υ­πε­ρεκτι­μή­σεις στις α­ξί­ες των Α­κι­νή­των.

5) Πολλά μέλη του Δ.Σ και του Ε.Σ. εκλέχτηκαν στη Διοίκηση για προσωπικό και μόνο όφελος.

6) Εκατοντάδες είναι τα Δάνεια που χορηγηθήκανε Μεροληπτικά.

7) Στην Cofiplan με Έδρα το Λουξεμβούργο χορηγήθηκε δάνειο 786.000.000 δρχ.

8) Σαραντατέσσερις (44) Συνεργαζόμενοι Δικηγόροι δεν απέστειλαν εμπρόθεσμα τα Γραμμάτια για λήψη μέτρων και έτσι παραγράφησαν μετά πάροδο τριετίας και το Ίδρυμά Μας ζημιώθηκε 507.000.000 δρχ.

9) Σε όλο αυτό το Κύκλωμα εμπλέκονται και Δημόσιες Υπηρεσίες ήτοι: Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, τμήμα εντελλομένων πληρωμών Δημοσίων Έργων.

10) Ο Αχιλλέας Βόττας κατηγορείτε με δεκάδες Κακουργηματικές Πράξεις.

Και ερωτώ γιατί οι Διοικήσεις του Δασκαλόπουλου, αλλά και η δική σας Διοίκηση κ. Καρδάκο συγκάλυψε και συγκαλύπτει ακόμα τις Αμαρτωλές Διοικήσεις που καταστρέψανε τη μισή Φθιώτιδα.

Γιατί περιμένατε εμένα και τον κ. Μανδηλά να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση;

 

κ.κ. Συνεταίροι

Από τα Πορίσματα της Τ.τ.Ε. των ετών 2005 και 2006 προέκυψε ότι ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ήτοι έχει παραγραφεί η αξίωση για είσπραξη, διότι δεν δόθηκαν οι εντολές για να εισπραχθούν τα δάνεια, είτε υπάρχουν δάνεια που είναι πολύ αμφίβολη η είσπραξή τους διότι δόθηκαν χωρίς εγγυήσεις.

Φτάνει μόνο κύριοι Συνεταίροι που διώξανε τον κ. Δασκαλόπουλο από Πρόεδρο του ιδρύματός Μας; Ποιοι άλλοι είναι υπεύθυνοι και γιατί δεν έχουν λογοδοτήσει μέχρι σήμερα;

Γ) Κύριε Καρδάκο μπορείτε να μας ενημερώσετε αν αληθεύουν οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση ή ατασθαλίες στο κατάστημα της Σ.Τ.Λ. στην Άμφισσα;

Δ) Κύριε Καρδάκο μπορείτε να μας απαντήσετε γιατί διαγράφετε παράνομα Συνεταίρους;

Ε) Μπορείτε να μας απαντήσετε κ. Καρδάκο ποίων Συνεταίρων οι οφειλές χαρακτηρίστηκαν ως επισφαλείς απαιτήσεις αξίας 5 ΔΙΣ δραχμών και ζητήθηκε από τον πρώην Πρόεδρο του ιδρύματός μας κ. Νικόλαο Δασκαλόπουλο σε Γ.Σ. να διαγραφούν;

Περιμένω τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μου και πιστεύω κ. Καρδάκο να έχετε το θάρρος να απαντήσετε ΤΩΡΑ και ΟΧΙ να αποφύγετε. Αλλάξτε τακτική, μην κρύβεστε, μην μας αγνοείτε, μην μας σνομπάρετε.

Γιατί κ. Καρδάκο απαξιείτε να απαντήσετε ακόμη και σε Εισαγγελικές παραγγελίες που σας διέτασσαν να δώσετε στοιχεία για τα δάνειά μου (παραθέτω τέσσερις Εισαγγελικές παραγγελίες);

Η σιωπή σας θα είναι ένδειξη ενοχής.

Εγώ δεν θέλω να ανακαλύψω ενόχους, θέλω να ανακαλύψω την αλήθεια.

Αν δεν απαντήσετε σε αυτά τα ερωτήματα η ανάγνωση των πεπραγμένων της χρήσης του 2010 θα είναι ένα κείμενο δίχως σημασία.  Ένα κενό γράμμα.

Κύριοι Μέτοχοι Αν δεν απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα που έθεσα σημαίνει ότι μας θεωρούν παρείσακτους και κατώτερους.

Κύριοι Μέτοχοι ΨΗΦΙΣΤΕ σε όλα ΟΧΙ για να τους δώσουμε το μήνυμα ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

Κύριοι Μέτοχοι βάλτε μέσα στους φακέλους που σας έχουν δώσει το χαρτί με τη λέξη ΟΧΙ..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΕΝΤΟΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"