MNU

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ...Στηρίξτε μας...Διαφημιστείτε στο ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ – Σας βλέπουν χιλιάδες μάτια και ταυτόχρονα στηρίζετε οικονομικά το ΚΙΝΗΜΑ μας για να ανταπεξέρχεται σε δικηγορικά και δικαστικά έξοδα.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Τράπεζες:Ομολόγησαν κακούργημα! Κι όμως τους αθώωσαν! Γιατί κύριε πρόεδρε στη Λαμία το Πρωτοδικείο “γεννάει” Αρεοπαγίτες;

 

Τράπεζες:Ομολόγησαν κακούργημα! Κι όμως τους αθώωσαν! Γιατί κύριε πρόεδρε στη Λαμία το Πρωτοδικείο “γεννάει” Αρεοπαγίτες;

 


ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Υπάρχουν πειθαρχικά συμβούλια σε διάφορους κρίσιμους θεσμούς της δημόσιας ζωής.

Στον θεσμό της λεγόμενης “Τέταρτης Εξουσίας” δηλαδή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αυτά τα συμβούλια δεν εμπόδισαν και δεν εμποδίζουν την εμφάνιση ως δημοσιογράφων διαφόρων μπροστινών είτε σκοτεινών επιχειρηματιών,είτε της νύχτας,είτε τραπεζικών,επιχειρηματικών συμφερόντων,είτε και διαφόρων Υπηρεσιών.

Στο θεσμό της Νομοθετικής εξουσίας αυτά τα όργανα των κομμάτων και της Πολιτικής Εξουσίας δεν εμπόδισαν την ανάδειξη ως νομοθετών τέτοιων ακριβώς “μπροστινών” συμπεριλμβανομένων και εγκληματιών,όπως παιδόφιλων,εμπόρων ναρκωτικών μέσω υποστηρικτικού επαγγέλματος π.χ. δικηγόρων κλπ κλπ

Στο θεσμό της Δικαιοσύνης δίπλα σε ακέραιους λειτουργούς που πεθαίνουν υποστηρίζοντας την Δικαιοσύνη έναντι συμφερόντων προάγονται και φτάνουν στον Αρειο Πάγο και διάφοροι “μπροστινοί” αυτών των συμφερόντων.

Περί Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, ο Γιάννης Ντάσκας γράφει:


Μείναμε με το στόμα ανοιχτό χθες στο Τριμ.Πλημ Λαμίας από το θράσος ενός τραπεζικού παράγοντα.

Σε δίκη που γινόταν είπε κάποια στιγμή στους εμβρόντητους δικαστικούς Λειτουργούς του Πρωτοδικείου Λαμίας που δίκαζαν:

“Αυτό το πρωτοδικείο είναι πολύ σημαντικό, γιατί από εδώ πρωτοδίκες φτάνουν στον Αρειο Πάγο”.

Η φράση είναι ευθέως απειλητική. Από όλα τα Πρωτοδικεία είναι θεωρητικά δυνατόν άξιοι δικαστικοί λειτουργοί να φτάσουν στον Αρειο Πάγο προαγόμενοι κατά την αξία τους.

Τι το ιδιαίτερο έχει το Πρωτοδικείο της Λαμίας και γενικάη Λαμία;

Εχει και παραέχει…

Από την περιοχή κατάγονται Προβόπουλος, Στουρνάρας των τραπεζών, στη Λαμία εκλέγεται ο υπουργός Οικονομικών Σταϊκούρας.

Στη Λαμία ιδρύθηκε ο πρώτος τραπεζικός οργανισμός η συνεταιριστική Τράπεζα. Στη Λαμία διαδραματίζεται μέγα τραπεζικό σκάνδαλο και κάνει ρεκόρ σε διάρκεια εξέλιξης. Η πρώτη δίωξη το 1999 με πορίσματα του ΣΔΟΕ και της Τράπεζας Ελλάδας, αλλά αυτά ενταφιάστηκαν δικαστικά. Νέες διώξεις με δικαστική έρευνα  Πεπόνη,η οποία το 2014 ανέδειξε ζημιά-μαμούθ και ρεκόρ σε τράπεζα. Ανω των 150 εκατομ ευρώ και εξ αυτών 55 σε βάρος του Δημοσίου.

Αυτή δικάζεται στις 17 Ιουνίου 2021.Μετά …21 χρόνια από το αρχικό ξέσπασμα του σκανδάλου!

Το πόρισμα που συνέταξε  το 2014 η Εισαγγελία Λαμίας(δια αρμοδίου πραγματογνώμονα) έμεινε στα συρτάρια για 3 χρόνια χωρίς ούτε μια πράξη…

Ο Υπουργός Οικονομικών μας είχε δηλώσει σε σχετική εκπομπή-έρευνα με τον Στέργιο Καλόγηρο ότι δεν γνώριζε τίποτα για το πόρισμα και τις ποινικές διώξεις παρότι αφορούσαν την εκλογική του περιφέρεια…

Η Ελλάδα συνεχώς καταδικάζεται γιατί δεν δικάζει δίκαια και ορισμένες τέτοιες υποθέσεις τις αφήνει στα συρτάρια μέχρι να πεθάνουν οι παράγοντες της δίκης, οι μάρτυρες ή να γίνει τροπολογία σαν εκείνη που εξεδίωξε τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος η καθιερώνει το ακαταδίωκτο για τραπεζικούς παράγοντες.

Τώρα τα λέμε; Οχι. Τα φωνάζουμε και τα γράφουμε χρόνια.

….

……

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

 

Αυτή την εποχή στην Ελλάδα έχουν ορισθεί δίκες για λεηλασία τραπεζικών ιδρυμάτων ,η οποία όμως συνέβη πριν 20 και πλέον χρόνια!!!

Η λεηλασία διαπιστώθηκε με πορίσματα των ελεγκτικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδας.

Με την αδιανόητη καθυστέρηση οι δίκες δεν θα έχουν αποτέλεσμα και οι υπεύθυνοι ,συνήθως τραπεζικά στελέχη που έδρασαν υπό πολιτική προστασία θα γλιτώσουν.

Ιδιαίτερα μια τέτοια τράπεζα αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας βεβαιώνει ότι τα τραπεζικά στελέχη αρνήθηκαν να απαντήσουν και στη Δικαιοσύνη. Τέτοιο θράσος και τέτοια πολιτική προστασία. Αυτή η τράπεζα βρίσκεται στον τόπο καταγωγής τριών οικονομικών υπουργών!.Και δεν είχαν καταλάβει την συντελούμενη λεηλασία!

Σήμερα παραπέμπονται μεν για κακουργήματα, αλλά η εκκαθαριστική εταιρεία που διορίστηκε από την πολιτική ηγεσία συνεχίζει να εκπλειστηριάζει ακίνητα παρότι έχει βεβαιώσεις του ειδικού πραγματογνώμονα που διόρισε το κράτος(Εισαγγελέας) ότι όχι μόνο δεν χρωστά ο ιδιώτης, αλλά του χρωστά η Τράπεζα και από πάνω!

Σε άλλη περίπτωση η εκκαθαριστική εταιρεία θεωρεί βασικό μέτοχο της Τράπεζας ως…διαγραφέντα αν και δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα δικαστήριο επί 20 χρόνια καμία απόδειξη διαγραφής  παρότι τα δικαστήρια διέταξαν να εμφανιστούν .Δεν εμφανίζονται προφανώς διότι δεν υπάρχουν και η αφαίρεση της τεράστιας περιουσίας έγινε με τρόπο όχι νόμιμο ,αλλά εγκληματικό και αντίθετο προς το Ελληνικό Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οποία προστατεύει και την περιουσία.

Τραπεζικά Ιδρύματα έχουν ως στελέχη τους πρόσωπα σχετιζόμενα άμεσα με ορισμένα στελέχη της πολιτικής, αλλά και της (διαχρονικά) δικαστικής ελίτ.

Είτε από επιρροή, είτε και χωρίς επιρροή ,γεγονός είναι ότι ορισμένες δικαστικές αποφάσεις είναι εξωφρενικά άδικες και τραπεζικά ιδρύματα αρπάζουν περιουσίες πολιτών και αυτές καταλήγουν σε  ιδιωτικές εταιρείες που έχουν ιδρύσει ή μετέχουν στελέχη των τραπεζικών ιδρυμάτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

https://ntaskaspress.gr/trapezes-skandala-lamia-syneteristiki-trapeza-areios-pagos/


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


ΔΕΙΤΕ  ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

https://www.youtube.com/channel/UCA_Vo8_CBxyv9_q5HMas6nw/videos

 

f.b. Κώστας Δημητρακόπουλος Λαμία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΕΝΤΟΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"