MNU

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ...Στηρίξτε μας...Διαφημιστείτε στο ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ – Σας βλέπουν χιλιάδες μάτια και ταυτόχρονα στηρίζετε οικονομικά το ΚΙΝΗΜΑ μας για να ανταπεξέρχεται σε δικηγορικά και δικαστικά έξοδα.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40

 







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

24/1/2022

 

ΙΔΟΥ ΑΔΕΛΦΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ότι παρατηρήσεις έχετε μπορείτε να τις στείλετε στο Κουτί Μηνυμάτων της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ή στα Σχόλια ή στο e-mail: kinmerstl@gmail.com η και στο προσωπικό μου e-mail: kdimitrakop@hotmail.com

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

 

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40

 

Εμείς, οι 40 συνοδοιπόροι, θύματα της ληστρικής πλεονεξίας των ανθρώπων που διοίκησαν την Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας και με τις έκνομες ενέργειές τους οδήγησαν στην πτώχευση τον αρχαιότερο Πιστωτικό Συνεταιρισμό της χώρας, εξανεμίζοντας τις περιουσίες 16.000 Συνεταίρων, αφού αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να γίνει ευρέως γνωστή η αλήθεια, με στόχο:

• Να προωθήσουμε την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια μεταξύ μας, αλλά και μεταξύ όλων των θυμάτων-συνεταίρων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας,

• Να αναπτύξουμε δεσμούς αδελφοσύνης και συμπαράστασης μεταξύ μας αλλά και με όποιον συμμερίζεται τις απόψεις μας και χρειάζεται τη συμπαράστασή μας,

• Να αγωνιστούμε για την ανάδειξη του κοινού μας σκοπού να γίνει γνωστή η αλήθεια για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 

1). Ιδρύεται η «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 40» με έδρα την πόλη της Λαμίας.

 

2). Σκοπός της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40 είναι η ανάπτυξη του αισθήματος αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών της, η κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική προώθηση και ανάπτυξη των μελών της, η παροχή οποιασδήποτε βοήθειας μεταξύ των μελών της, η συμπαράσταση στα μέλη της και σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες, η προώθηση κάθε πολιτιστικού θέματος που αφορά την περιοχή της πόλης της Λαμίας αλλά και της Φθιώτιδας εν γένει, η σύσταση συστήματος ανταλλακτικής οικονομίας μεταξύ των μελών της και των φίλων της, ώστε τα μέλη και οι φίλοι της να προβαίνουν σε ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών. Απαγορεύεται στην ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 40 οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος ή με παροχή ανταλλάγματος.

 

3). Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 40 είναι ένας συνεργατικός οργανισμός αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης των μελών της, αλλά και όποιων φίλων της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40 προστρέξουν σε αυτή, εφόσον συμμερίζονται τους σκοπούς και τους στόχους της. Μέλη της καθίστανται αυτοδίκαια όσοι την ίδρυσαν και υπογράφουν την παρούσα Καταστατική Διακήρυξη. Μέλη της μπορούν να γίνουν και όσοι υποβάλλουν αίτημα γραπτώς και εγκριθεί αυτό από τη Συνέλευση της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40, εφόσον ο αιτών είναι Έλληνας Πολίτης, ηλικίας άνω των 18 ετών, κατοικεί ή κατάγεται από τη Λαμία και δηλώνει ότι αποδέχεται τους σκοπούς της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40 και θα πράξει κάθε τι απαραίτητο για την πλήρωση των σκοπών της. Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40 τηρεί Βιβλίο Μητρώου Μελών της.

 

4) Φίλοι της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40 είναι όσοι δεν είναι μεν μέλη της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40, αλλά με απόφαση της Συνέλευσης τους αποδίδεται η ιδιότητα του Φίλου της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ λόγω των υπηρεσιών που έχουν προσφέρει ή που θα προσφέρουν προς την ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 40 ή προς τα Μέλη της. Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40 τηρεί Βιβλίο Μητρώου Φίλων της.

 

5). Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 40 έχει δημοκρατική οργάνωση και όλες οι απόψεις συζητούνται σε Συνέλευση των μελών της, όπου ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του ελεύθερα και να θέσει ζητήματα προς συζήτηση. Οι αποφάσεις λαμβάνονται δημοκρατικά επί τη βάσει της αρχής της πλειοψηφίας. Η Συνέλευση συνεδριάζει νόμιμα οπουδήποτε αποφασίσουν από κοινού τα μέλη, ακόμη και μέσω τηλεδιάσκεψης και οι αποφάσεις της καταγράφονται σε Πρακτικό που τηρείται από τον Πρόεδρο της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40, ο οποίος προεδρεύει και στη Συνέλευση. Αν δεν αναφέρεται στην πρόσκληση ο τόπος της Συνέλευσης, τότε εννοείται ως τόπος η έδρα της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40. Η πρόσκληση για Συνέλευση γίνεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα ή και εκτάκτως αν είναι απαραίτητο και ανακοινώνεται με οποιονδήποτε τρόπο στα Μέλη από τον Πρόεδρο της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40. Στην πρόσκληση αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η Συνέλευση είναι αποκλειστικά αρμόδια για κάθε τροποποίηση της Καταστατικής Διακήρυξης, αλλά και για κάθε βοήθεια ή χορηγία της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40 προς τα μέλη της ή προς αναξιοπαθούντες συμπολίτες που η Συνέλευση αποφασίζει να βοηθήσει και συνδράμει, μετά από πρόταση του Προέδρου ή 10 τουλάχιστον μελών της.

 

6). Τις αποφάσεις της συνέλευσης της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40 εφαρμόζει ο Πρόεδρος. Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40 έχει κάθε αρμοδιότητα εκπροσώπησης της ενώπιον παντός τρίτου και ενώπιον πάσης αρχής. Επίσης ο Πρόεδρος αποφασίζει για κάθε τι που αφορά την ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 40 και δεν ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της συνέλευσης. Ο Πρόεδρος εκλέγεται από τη Συνέλευση με μυστική ψηφοφορία. Στη σχετική ψηφοφορία πρέπει να λάβουν μέρος τουλάχιστον τα μισά πλέον ενός εκ των μελών της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40. Η θητεία του Προέδρου είναι τετραετής και μπορεί να παραταθεί με ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης εφόσον είναι παρόντα τουλάχιστον τα μισά πλέον ενός μέλη. Πρόεδρος με την παρούσα Καταστατική Διακήρυξη ορίζεται ομόφωνα ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος.

 

7). Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης είναι αρμόδιος, με απόφασή του την οποία μπορεί να τροποποιήσει ή ανακαλέσει, να ορίσει Εκπρόσωπο Γραφείου Τύπου, ως και κάθε ειδικό εκπρόσωπο ή υπεύθυνο για συγκεκριμένους τομείς της καθημερινής λειτουργίας της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40. Με την ίδια απόφαση, ο Πρόεδρος ορίζει και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες του Εκπροσώπου του Γραφείου Τύπου και των ειδικών εκπροσώπων και υπευθύνων Τομέων.

 

Κάθε έτος ο Πρόεδρος συγκαλεί άπαξ Συνέλευση απολογιστική όπου ενημερώνει τα Μέλη για τις πράξεις του, αλλά και τις πράξεις των Υπευθύνων Τομέων και προβαίνει στην λογοδοσία. Η Συνέλευση με απόφασή της μπορεί να αποδεχθεί τη λογοδοσία, οπότε παύει οποιαδήποτε ευθύνη για τα πεπραγμένα από τον Πρόεδρο ή του Υπευθύνους Τομέα.

 

9) Η Συνέλευση δύναται να αποφασίσει περί μηνιαίας ή έκτακτης καταβολής συνδρομής από τα Μέλη. Εφόσον ληφθεί τέτοια απόφαση ο Πρόεδρος με απόφασή του ορίζει Ταμία της Συνέλευσης, ο οποίος λογοδοτεί κάθε έτος, σύμφωνα με το α. 8 της παρούσας. Ο Ταμίας τηρεί Βιβλίο Ταμείου και κάθε συναλλαγή πρέπει να συνοδεύεται από παραστατικά.

10). Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 40, για να επιτύχει τους σκοπούς της δύναται να εκδίδει διαφημιστικά φυλλάδια, ενημερωτικά φυλλάδια και έντυπα, να τηρεί λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να τηρεί ιστοσελίδες και ιστολόγια, να εκδίδει περιοδικά και εφημερίδες, να διοργανώνει ομιλίες, συνέδρια, συμπόσια, εκδηλώσεις και ημερίδες. Με απόφαση της Συνέλευσης, δύναται να προβεί σε κάθε είδους δραστηριότητα και εκδήλωση, με σκοπό την επίτευξη των στόχων της.

 

11). Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 40 δύναται να διοργανώσει σύστημα ανταλλακτικής οικονομίας μεταξύ των μελών και φίλων της, ώστε έκαστος να προσφέρει και να απολαμβάνει δωρεάν υπηρεσίες και αγαθά, προσφέροντας ως αντάλλαγμα δικά του αγαθά και υπηρεσίες.

 

12) Κάθε τροποποίηση της Καταστατικής Διακήρυξης μπορεί να γίνει σε ειδική προς τούτο συνεδρίαση της Συνέλευσης, θα πρέπει δε να είναι παρόντα τουλάχιστον τα 2/3 των μελών της και θα πρέπει να ψηφίσουν τις τροποποιήσεις τουλάχιστον τα 2/3 των παρόντων.

Με πίστη στο αίσθημα της συλλογικής προσπάθειας και αλληλοβοήθειας, όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την επίτευξη των στόχων της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 40 και καλούμε όλους όσοι ενστερνίζονται τα όσα πρεσβεύουμε, να συστρατευθούν μαζί μας στο αγώνα μας.

 

ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΕΝΤΟΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"