MNU

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ...Στηρίξτε μας...Διαφημιστείτε στο ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ – Σας βλέπουν χιλιάδες μάτια και ταυτόχρονα στηρίζετε οικονομικά το ΚΙΝΗΜΑ μας για να ανταπεξέρχεται σε δικηγορικά και δικαστικά έξοδα.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΖΑΝΝΑΣ ΜΠΕΜΠΟΝΗ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΖΑΝΝΑΣ  ΜΠΕΜΠΟΝΗ

Γράφει ο 

Κώστας Γ. Δημητρακόπουπος

Η Ζάννα Μπεμπόνη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβρη του 1952.

Κόρη του Ήρωα του Ελληνοϊταλικού Μετώπου και Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από το Σιτοχώρι Τριφυλίας αυτοκινητιστη Μήτσου Μπεμπόνη και της Λαμιωτισσας Αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης (καταγωγή από το Λογγιτσι), αδελφής εμπόρων του νομού μας Γεωργίας Παληού-Μπεμπόνη.



Η Ζάννα, συνόδευσε τη μαμά της στις εξορίες όπου η Γεωργία Παληού- Μπεμπονη αναγκάστηκε να συρθεί λόγω των πεποιθήσεων της.

Αυτό "ατσαλωσε"τον χαρακτήρα της Ζάννας, αλλά βέβαια έπαιξαν ρόλο τα γονίδια της .

Η Ζάννα Μπεμπόνη συγκινείται όταν μιλάει για τον Διάκο, τον Λεωνίδα των 300 μα δεν παραλείπει να επισκεφτεί την εκκλησία του Αγίου Λουκά (το εκκλησάκι όπου βαφτίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1953)!

Τελείωσε το Δημοτικό και το Εσπερινό Γυμνάσιο/Λύκειο στην Αθήνα στου Γκύζη.

Μιλάει και γράφει άπταιστα την Αγγλική και την Γαλλική ενώ συνεννοείται με επάρκεια στα Ιταλικά.

Παράλληλα κατέχει την Ελληνική και την Γαλλική Νοηματική Γλώσσες.

Δουλεύει από τα 15 της-υπήρξε εργαζόμενη μαθήτρια και φοιτήτρια -καθώς έμεινε ορφανή νωρίς από πατέρα και ήταν από φτωχή οικογένεια.

Εισήχθη 13η στο Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ ενώ παράλληλα έκανε το Μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο της Nanterre Παρισίων και ως υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας μετεκπαιδεύτηκε το 1979 στο Cambridge.


Η Ζάννα άρχισε να εργάζεται, παράλληλα με την Εθνική Τράπεζα ως δημοσιογράφος και σε πολλές Ημερήσιες εφημερίδες - περιοδικά από το 1982 ενώ από το 1983 η " φωνή " της βγαίνει και στα ερτζιανά.

Το 1989 αρχίζει να συνεργάζεται με τις εκπομπές του Υπουργείου Γεωργίας οι οποίες μεταδίδονται στην ΕΡΑ1 και τις ΕΤ2 και ΕΤ3,ενώ οργώνει όλη την Ελλάδα .

Στην Ζάννα οφείλουμε την προβολή της πόλης της Λαμίας επί Δημάρχου Γιώργου Κωτρωνιά, την προβολή του Λαογραφικού Μουσείου της Δίβρης, την μεγαλύτερη συνέντευξη του μακαριστού Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Γερμανού Δημάκου (παπά Ανυπομονου του ΕΛΑΣ),την προβολή του Φθιωτικου μελιού από το Βουζι, του Συνεταιρισμού του Ενηπεα και άλλα ντοκυμαντέρ που αν δεν ήταν η συμπατριώτισσά μας δεν θα τα ήξερε η υπόλοιπη Ελλάδα.






Υπήρξε αρχισυντάκτρια στο Περιοδικό "τα Αγροτικά", στο περιοδικό "Εντυπώσεις / Εκτυπώσεις", κλαδικου Οργάνου των Τυπογράφων, ενώ έχει εκδόσει δύο ποιητικές συλλογές.

Όμως η Ζάννα Μπεμπόνη, η "παληοζαννα" όπως τη λέμε οι φίλοι από την μητέρα της Γεωργία Παληού-Μπεμπόνη, δεν έμεινε μόνο στη δημοσιογραφία.

Υπηρέτησε στον νομό μας ως ωρομισθια καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, αλλά και ως καθηγήτρια Νομικής υποστήριξης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στα Δημόσια ΙΕΚ και την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων le Gourmet.

H Ζάννα είναι μέλος του Κέντρου Ρουμελιωτών και τιμήθηκε από τον μακαρίτη σήμερα επίτιμο Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλη Κόκκινο για την ομιλία της στο Α Διεθνές Συνέδριο για την Ρούμελη με Θέμα "η Ρούμελη στις εφημερίδες 1987/2002" ενώ έχει συμμετάσχει με επιστημονικές ανακοινώσεις σε πάνω από 25 Συνέδρια (οι εργασίες της αυτές έχουν συμπεριληφθεί στα Πρακτικά).

Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ηλεκτρονικού και Περιοδικού Τύπου από το 1989 υπήρξε δε αιρετή στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας.

Από το 1996 η συμπατριώτισσά μας, παράλληλα με τα δημοσιογραφικά της καθήκοντα, απασχολείται ως επίσημη Διερμηνέας και Μεταφράστρια της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας στα Δικαστήρια της Πρωτεύουσας.

Είναι η επίσημη μεταφράστρια Γαλλικής στις πολύκροτες δίκες στο Κακούργημα για τα σκάνδαλα της Siemens , των υποβρυχίων και του συνόλου των εξοπλιστικών.


Τέλος,η συμπατριώτισσά μας,

Ζάννα Μπεμπόνη (Παληού), έχει εκλεγεί 2 φορές μέλος στο Δ.Σ.του Σωματείου Δικαστικών Διερμηνέων Αττικής του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Σημειώνουμε ότι η Ζάννα, είναι μαζί μας και για έναν ακόμη πολύ σοβαρό λόγο.

Ο παππούς της Δημήτρης Παληός, είναι από τους πρώτους Λαμιώτες που το 1923 κατέθεσε το υστέρημα του στην Συνεταιριστική Τράπεζα.

Έχει δηλαδή κάθε λόγο -όπως μου δήλωσε-να παλέψει για τους σκοπούς μας και να είναι ενεργό Μέλος της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ των 40.

Στη Ζάννα αρέσει η μουσική, είναι χειμερινή κολυμβήτρια, αγαπάει πολύ τα σκυλάκια και τα γατάκια ενώ, δεν πίνει και δεν καπνίζει.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΕΝΤΟΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Η ΤΟΛΜΗ"